×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ευνοϊκή μεταχείριση όσων επιστρέψουν τα κλεμμένα

25 Αυγούστου 2013 14:20

Ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των υποδίκων και κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς, εφόσον επιστρέψουν το ολικό ποσό

των χρημάτων που καταχράστηκαν εις βάρος του Δημοσίου, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στις νέες ρυθμίσεις θα υπάγονται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και απάτη. Σύμφωνα με αυτές, αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει τα χρήματα προτού κληθεί σε απολογία, η κατηγορία του θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα και η ποινή θα είναι φυλάκιση έως δύο έτη.

Αν η επιστροφή των χρημάτων γίνει αργότερα και πάντως πριν από την έναρξη της δίκης, η ποινή ορίζεται σε τρία χρόνια. Από τις ρυθμίσεις θα εξαιρούνται ρητώς οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι. Από την επιστροφή των κλεμμένων προσδοκάται ότι μπορούν να εισπραχθούν περί τα 5 δισ. ευρώ.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos