×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ντοσιέ - βόμβα κατά δικαστικού

02 Σεπτεμβρίου 2013 11:55

Κρυμμένος σε ντοσιέ ήταν ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που ανεφλέγη χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στον Χολαργό. Παραλήπτης θα ήταν ο ειδικός εφέτης ανακριτής που ασχολείται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος όμως απουσίαζε από το σπίτι του, όπου είχε σταλεί το πακέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο φάκελος είχε φτάσει πριν από λίγες μέρες. Μια ένοικος της πολυκατοικίας του δικαστικού που είδε χθες τον φάκελο, της φάνηκε «περίεργος». Τον πέταξε στο πάτωμα και τότε αυτός ανεφλέγη, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ο μηχανισμός αποτελούνταν από 8 μπαταρίες 1,5 βολτ, πυρίτιδα κυνηγιού και ένα λαμπάκι. Ηταν τοποθετημένος μέσα σε ντοσιέ, ο οποίος με τη σειρά του βρισκόταν σε έναν φάκελο, που είχε φτάσει στην πολυκατοικία μέσω ταχυδρομείου. Αποστολέας φαινόταν η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και παραλήπτης ο ειδικός εφέτης ανακριτής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο μηχανισμός ανάφλεξης προσομοιάζει σε εκείνον που είχε σταλεί στις 17 Ιουλίου στο κτίριο 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών με παραλήπτη την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Τότε, ο μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρία, καλώδια, διακόπτη πυροδότησης και μικροποσότητα πυρίτιδας, ενώ ήταν κολλημένος πάνω σε χαρτόνι, στο οποίο ήταν τυπωμένη η φράση «Λευτεριά στον Κώστα Σακκά».

Την ευθύνη για την αποστολή του είχε αναλάβει με προκήρυξή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Ανυπότακτες Επιθυμίες». Οι συντάκτες του κειμένου κατηγορούσαν τον θεσμό της Δικαιοσύνης ότι προασπίζει τα συμφέροντα της εξουσίας, αναφέροντας εκτενώς στην περίπτωση του Κ. Σακκά, ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος επί έξι επιπλέον μήνες -κατά παράβαση της νομοθεσίας- και προχώρησε σε απεργία πείνας 38 ημερών πριν τελικώς αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο φάκελος

Τόσο ο χθεσινός, όσο και ο φάκελος που είχε σταλεί για την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων τον περασμένο Ιούλιο δεν είναι όμοιοι με εκείνον που είχε αποστολέα τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, όπου είχε εξουδετερωθεί με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο παγιδευμένος φάκελος με στόχο το πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο ήταν η τέταρτη πράξη του «Σχεδίου Φοίνικας», σύμφωνα με το οποίο, η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» (FAI-IRF) σε συνεργασία με άλλες παλιές και νέες οργανώσεις νεο-τρομοκρατίας θα επιχειρούσε την αναβίωση του αντάρτικου πόλης. Συνολικά πέντε χτυπήματα έχουν σημειωθεί στο πλαίσιο του «Φοίνικα»: η βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, ο μηχανισμός στο όχημα υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, ο εμπρησμός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα, η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου, με πιο πρόσφατο τον εμπρησμό κατά σχολής της Αστυνομίας στην πόλη Μπαλικπαπάν στην Ινδονησία!

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η χθεσινή επίθεση φέρει τη «σφραγίδα» των «Πυρήνων της Φωτιάς», ακόμη κι αν οι δράστες αναλάβουν τελικά την ευθύνη με άλλο όνομα. Σε αυτό συνηγορεί και το πρόσωπο-στόχος που χειρίζεται δικαστικά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΛΕΖΆΝΤΑ: Η Αντιτρομοκρατική διερευνά τη σχέση του φακέλου που ανεφλέγη με τα προηγούμενα δέματα-βόμβες που είχαν σταλεί με τη σφραγίδα της FAI (φωτογραφία αρχείου από επίθεση των Πυρήνων της Φωτιάς)

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos