×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ακης: Συγγνώμη από το λαό και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

06 Σεπτεμβρίου 2013 10:19

Τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κήρυξε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και πλέον, η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση και της χθεσινής διαδικασίας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι επί 40 χρόνια που ασχολήθηκε με την πολιτική «υπηρέτησε και ποτέ δεν έβλαψε το Δημόσιο συμφέρον».

Και απευθυνόμενος στον λαό και τον «κόσμο του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο πορευτήκαμε τόσα χρόνια», ζήτησε συγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, για όσα βιώνει τώρα η χώρα με την «οικονομική χρεοκοπία».

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, «αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη απέναντι σ' αυτό τον λαό, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια, με διάφορες ηγεσίες Παπανδρέου, Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, με τον οποίον το γυαλί ράγισε.

«Οδηγηθήκαμε σε οικονομική χρεοκοπία. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Ελλάδα. Και φορτωθήκαμε εξοντωτικές ποινές από τους δανειστές μας. Ο κόσμος όσο χαμηλά και να πέσει, έχει τη δύναμη να ξανασηκωθεί. Εγώ χρεώνομαι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους την ευθύνη που μου αναλογεί και τους καλώ να δεχτούν τη συγνώμη μου, γιατί αυτό που πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός λίγοι μπορούν να πουν ότι είναι μακριά από τις ευθύνες. Ο καθένας προσωπικά έχει την ευθύνη του».

Το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα που είχαν υποβάλει οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και το αίτημα του πρώην υπουργού για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κρίνοντας ότι οι συγκεκριμένες καταθέσεις έχουν καλυφθεί από άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε ζητήσει νωρίτερα την αποφυλάκιση της συζύγου του:«Η δίωξη σε βάρος της γυναίκας μου είναι τραγική, παράνομη και καταχρηστική. Κατέστρεψε μία οκογένεια και ο γιος μου εξορίστηκε στο Ζέλι. Η μόνη δυνατότητα να υπάρξει δικαιοσύνη είναι να αντιληφθείτς τι είχε συμβεί. Η γυναίκα μου δεν έχει καμία ενοχή, καμία σχέση. Από τότε που παντρευτήκαμε εκείνη είχε την αποκλειστική ευθύνη της οικογένειας και εγώ ήμουν υπεύθυνος των επιχειρηματικών και των οικονομικών του σπιτιού.

Και η ίδια η Βίκυ Σταμάτη απευθύνθηκε με δραματικούς τόνους στο δικαστήριο: «Ο γιος μου, ο ήρωάς μου με περιμένει να τον εγγράψω στη Β΄Δημοτικού. Όλα τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους γονείς τους». Η ίδια υποστήριξε πως δεν έχει ευθύνη για τα χρήματα υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχε λόγος να ρωτήσει από που προέρχονταν τα ποσά που της έδινε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ζήγρας: Ομολόγησε και ζήτα συγγνώμη

Έκκληση στον Άκη Τσοχατζόπουλο να ομολογήσει να ζητήσει συγγνώμη απηύθυνε ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας: «Ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη», τού είπε ο Νίκος Ζήγρας προσθέτοντας ότι «Έτσι κάνουν οι μεγάλοι άνδρες».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να βγάλω το βάρος αυτό από πάνω μου. Η δίκη αυτή ξεκίνησε με ένα ένοχο και 17 αθώους και τελειώνει με ένα αρχιλαμόγιο, εμένα, και 17 που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Από αγάπη λέω ό,τι λέω στον ξάδελφό μου γιατί θέλω να τον προστατέψω. Εγώ δεν είμαι εχθρός του. Εχθρός του είναι ο ίδιος. Οταν πριν από 14 χρόνια γλέντούσε με την καινούρια οικογένειά του, με τα αμαρτωλά χρήματα, εγώ πήγαινα στην κόλαση. Οταν γλεντούσε στο γάμο του με τα χρυσά και τα βιολιά, εγώ τα έριξα κάτω και έφυγα. Στο σπίτι, στην Ακρόπολη, που τον κατέστρεψε δεν πάτησα ποτέ. Ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο. Οι μεγάλοι άνδρες έτσι κάνουν. Εγώ ζητώ την επιείκειά σας».

Σμπώκος: Τα παιδιά και η γυναίκα μου θα αυτοκτονήσουν

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σμπώκος δήλωσε και πάλι αθώος και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος λέγοντας πως σε αντίθετη περίπτωση η γυναίκα και τα παιδιά του θα αυτοκτονήσουν. «Στα χέρια σας είναι η τύχη τους», είπε προς το δικαστήριο.

Καρατζάς: Ο Ακης πίσω από τη Norris

Τέλος, ο ιδιοκτήτης του ΙΑΝΟΥ, Νίκος Καρατζάς δήλωσε βέβαιος πως πίσω από την εταιρεία Norris βρισκόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος: «Σήμερα δεν εχω καμία αμφιβολία ότι η εταιρεία Νorris ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Στα χαρτιά τυπικά ανήκε στο Ζηγρα αλλά εγώ δεν τον είχα δει ποτέ. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος με εξαπάτησε για αυτό βρίσκομαι στο εδώλιο».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos