Ιχνη υπόπτου στην Ελλάδα για το μακελειό στο Παρίσι

14 Νοεμβρίου 2015 20:29

Ίχνη υπόπτου για διασύνδεση με τις χθεσινές, αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι εντοπίστηκαν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος βρέθηκε Συριακό διαβατήριο, ο κάτοχος του οποίου είχε περάσει και ταυτοποιηθεί στη Λέρο την 3η Οκτωβρίου 2015.


Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης" αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας.

 

Αναλυτικότερα, ενημέρωση από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και την αστυνομία που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μετά τις αιματηρές επιθέσεις, ζήτησαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι γαλλικές αρχές σχετικά με υπόπτους που φέρονται να συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και ενδεχομένως να πέρασαν από την Ελλάδα στο παρελθόν.

Αρχικά, οι γαλλικές υπηρεσίες ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχει περάσει από την χώρα ο κάτοχος Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε σε ένα από τα σημεία όπου εκδηλώθηκαν τρομοκρατικά χτυπήματα. Παλαμικά και δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου του διαβατηρίου έχουν σταλεί στις γαλλικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ταξιδιωτικό έγγραφο ανήκει σε κάποιον από τους νεκρούς τρομοκράτες ή εάν έχει "αλλάξει χέρια" μεταξύ μεταναστών και προσφύγων.

Μετά την έρευνα που διενήργησαν Ε.Υ.Π. και ΕΛ.ΑΣ. οι ελληνικές αρχές επιβεβαιωσαν ότι ο πράγματι ο κατοχος του επίμαχου διαβατηρίου πέρασε από την χώρα και πρόκειται για Σύρο υπήκοο.

Ταυτόχρονα, παρόμοιο ερώτημα από τις Γαλλικές αρχές έχει υποβληθεί για δύο ακόμα άτομα, δίχως προς το παρόν να προκύψουν αποτελέσματα.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές. Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, από τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη. Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos