Η συνταγή της επιτυχίας για είσοδο σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

20 Νοεμβρίου 2015 13:50

Τον χάρτη με τις πλέον ζητούμενες σχολές των ΑΕΙ φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος». Τα στοιχεία προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων και αποτελούν χρήσιμο οδηγό για τις επιλογές των φετινών υποψηφίων.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων δεν διαμορφώνεται μόνο από τις πρώτες προτιμήσεις, αλλά και σε συνδυασμό με το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων

 

Πάνω από το 80% των υποψηφίων που δήλωσαν ως πρώτη προτίμηση ένα από τα 25 δημοφιλέστερα πανεπιστημιακά τμήματα,δεν κατάφερε να εισαχθεί σε αυτά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα μηχανογραφικά δελτία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΕΘΝΟΣ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν 24.000 υποψήφιοι που συμμετείχαν στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις επέλεξαν ως πρώτη προτίμηση στο μηχανογραφικό δελτίο μόλις 25 πανεπιστημιακά τμήματα με κύρος και επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos