×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Οδομαχίες στο Κερατσίνι με 34 συλλήψεις και 130 προσαγωγές - Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ

19 Σεπτεμβρίου 2013 12:36

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες των επεισοδίων στο Κερατσίνι στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, για τη δολοφονία του 34χρονου. Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εκατοντάδες διαδηλωτές, και έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες σε 130 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των προσαγωγών κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή Κερατσινίου και Νίκαιας. Οι 34 από αυτούς συνελήφθησαν.

Κατά τα επεισόδια που προηγήθηκαν στο Κερατσίνι προκλήθηκαν ζημιές σε τράπεζες και σε ένα παραπλήσιο κατάστημα ενεχυροδανειστηρίου. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου έχει φτάσει η πορεία, η οποία άρχισε από το σημείο που έπεσε νεκρός χθες αργά το βράδυ ο 34χρονος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται εκεί για την προστασία του τμήματος με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Συμπλοκές υπήρξαν και στην Πάτρα, όταν μέλη αριστερών οργανώσεων και του αντιεξουσιαστικού χώρου, που ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίου Γεωργίου επιχείρησαν να πλησιάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν και ακολούθησε πετροπόλεμος, και ρίψη μολότοφ και δακρυγόνων.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη, όταν η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα, έφτασε στο κέντρο της πόλης. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν αυτόνομες ομάδες ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Έσπασαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε κάδους ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» που βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, με πετροπόλεμο, φωτιές σε κάδους και ρίψη δακρυγόνων.

Λίγο μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, οι συγκεντρωμένοι χωρίσθηκαν σε δυο ομάδες. Η μια κατευθύνθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και η άλλη προς τη Νέα Αλικαρνασσό, στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» ενώ στην περιοχή έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη που έκλεισε την πρόσβαση προς τα γραφεία με κλούβες της Αστυνομίας. Ομάδα των διαδηλωτών άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και μπουκάλια, να βάζει φωτιές σε κάδους, ενώ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με ρίψη δακρυγόνων, ενώ κατά την αποχώρηση τους, γύρω στις 10:30 το, βράδυ προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Παράλληλα, το ΚΚΕ οργάνωσε πικετοφορία στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό για την καταδίκη της δολοφονίας ενώ και αύριο έχουν προγραμματισθεί νέα αντιφασιστικά συλλαλητήρια.

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση έγινε στα Ιωάννινα, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου και κινήθηκαν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις, ενώ φώναζαν συνθήματα με αντιφασιστικό περιεχόμενο και εναντίον της Χρυσής Αυγής και των μελών της. Μαζική ήταν η συμμετοχή, μαθητών και φοιτητών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos