×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στις φυλακές Μαλανδρίνου σήμερα ο Ρουπακιάς

25 Σεπτεμβρίου 2013 12:41

Στις φυλακές Μαλανδρίνου, πιθανότατα, οδηγείται ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς. Η αποστολή που επρόκειτο να τον μεταφέρει σε σωφρονιστικό κατάστημα της επαρχίας, και πιθανότατα στο Μαλανδρίνο, αναχώρησε από τη ΓΑΔΑ και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης.

Από το Σάββατο ο Ρουπακιάς κρατείτο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς υπήρχε εμπλοκή στη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, λόγω αντιδράσεων μερίδας κρατουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 7 το πρωί ο Γ. Ρουπακιάς πήγε αρχικά στο Μεταγωγών και στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τις Φυλακές Μαλανδρίνου.

Νέες υποθέσεις έστειλε ο Δένδιας στη Δικαιοσύνη

Αποστολή συμπληρωματικής αναφοράς για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής απέστειλε χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Στο δεύτερο αυτό κομμάτι των περιστατικών συμπεριλαμβάνεται η δικογραφία για τα γεγονότα από το Πέραμα Αττικής, όταν ομάδα χρυσαυγιτών είχε επιτεθεί σε μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην περιοχή.

Επίσης, στον φάκελο προστέθηκε και ο κατάλογος των επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», τον οποίο είχε παραδώσει στον κ. υπουργό ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Τον συγκεκριμένο φάκελο είχε παραδώσει στον αρμόδιο υπουργό το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, εκφράζοντας τον προβληματισμό του «για τις εκδηλώσεις βίας που εκδηλώνονται στον τόπο μας (κρατική, παρακρατική, φασιστική)», όπως είχε πει κατά τη διάρκεια συνάντησής τους τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, που είχε και την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, «συνέστησε ιδιαίτερα την προσοχή στους κινδύνους που ενυπάρχουν από μια κοινωνική έκρηξη».

Στον κατάλογο με τις υποθέσεις κρατικής και φασιστικής βίας, ο Μανώλης Γλέζος είχε συμπεριλάβει περιστατικά όπου φάνηκε... αγαστή συνεργασία της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και αιματηρές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε γειτονιές της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», για την υπόθεση στο Πέραμα, η έρευνα των Αρχών έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τουλάχιστον τέσσερα άτομα που το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ. Μάλιστα, από την επίθεση, αρκετά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος είχαν οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Μάλιστα, κάποια είχαν χρειαστεί ράμματα στο κεφάλι.

Τα περιστατικά αυτά προστέθηκαν στον φάκελο με τα 32 περιστατικά που είχε χειριστεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα το 2ο Τμ. Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Ο Νίκος Δένδιας διαβίβασε τις υποθέσεις στην εισαγγελέα για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων μελών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ποινές σε μέλη της Χρυσής Αυγής

Ποινές φυλάκισης από έξι έως δέκα μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα επέβαλε χθες το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στα τέσσερα από τα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να περιφρουρούν τα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης, κρατώντας κλομπ, σπρέι πιπεριού και σουγιάδες.

Η δίκη διεξήχθη σε κλίμα έντασης, με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να ζητούν αρχικά από την έδρα να απομακρύνει τους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, μετά την κατηγορηματική απόρριψη του αιτήματός τους, επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς της Αστυνομίας ότι οι κατηγορούμενοι κατά τη σύλληψή τους δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά διαψεύστηκαν από τους ίδιους τους... εντολείς τους, οι οποίοι στις απολογίες τους είπαν πως βρίσκονταν εκεί για την εκδήλωση της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Ολοι οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως κατείχαν τα όπλα για την αυτοπροστασία τους, μη γνωρίζοντας ότι είναι παράνομα, λόγω του «πολεμικού» κλίματος που διαμορφώθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos