Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα - Στην απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

03 Δεκεμβρίου 2015 15:56

Γενική απεργία πραγματοποίησαν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε στη Βουλή, ενώ μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας επί της οδού Σταδίου. Στις 10:00 το πρωί το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Πλ. Ομονοίας και πορεία στη Βουλή.

 

Στην απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της πως η κυβέρνηση αθετεί τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις της και συνεχίζει μια ανάλγητη πολιτική εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.

Για "τελειωτικό χτύπημα" στην κοινωνική ασφάλιση κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ και αναφέρει πως ανατρέπεται πλήρως ο δημόσιος και αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, απεργώντας για δεύτερη ημέρα, συμμετέχουν στη γενική κινητοποίηση.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες, ενώ δεν θα λειτουργεί και το τμήμα του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως και αεροδρόμιο.

Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις απεργιακές συγκεντρώσεις - Χωρίς αστικά λεωφορεία η πόλη
Τέσσερις συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδική απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ κάλεσαν σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην Καμάρα και στην πλατεία αγίας Σοφίας οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και αστικά λεωφορεία κινούνται μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια στις πόλεις της Ηπείρου
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν από το πρωί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την 'Αρτα και την Ηγουμενίτσα, η απεργία έχει υψηλά ποσοστά, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με μεγάλη συμμετοχή.

Στην Ηγουμενίτσα, είναι δεμένα τα πλοία της πορθμειακής γραμμής με την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 24ης απεργίας της ΠΝΟ. Αυτή την ώρα στην Πρέβεζα, έξω από το κτίριο της πρώην ΑΤΕ, πραγματοποιείται απεργιακή συγκέντρωση από την Παμπρεβεζάνικη Επιτροπή Αγώνα, αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών, με κεντρικό σύνθημα, «κανένα χωράφι και σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos