300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άμεση και ασφαλή επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από μυϊκό τραυματισμό

10 Δεκεμβρίου 2015 17:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άμεση και ασφαλή επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από μυϊκό τραυματισμό

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Άμεση και ασφαλή επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από μυϊκό τραυματισμό προσφέρει στους επαγγελματίες αθλητές η νεα θεραπεία με Βιοκίνη( ενισχυμένος ορός από το αίμα του αθλητή)!


Τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση της νέας θεραπείας είναι εντυπωσιακά και παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 4ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων, το οποίο διοργανώθηκε στο CampNouυπό την αιγίδα της BarcelonaF.Cστην Ισπανία.

 

« Μέχρι χτες οι μυϊκοί τραυματισμοί- η πιο συχνή κάκωση των αθλητών-αντιμετωπιζόταν με αντιφλεγμονώδη και φυσιοθεραπευτική αγωγή. Η αποθεραπεία όμως απαιτούσε μεγάλο χρονικό διάστημα επιστροφής στη ενεργό δράση"αναφέρειο διαπρεπής ορθοπεδικός χειρουργός και αθλητίατρος Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, MD, MSc, PhD, και συνεχίζει

"Η θεραπεία με Βιοκίνη δημιουργεί νέα δεδομένα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πρόσφατη συγκριτική μελέτη αποκατάστασης μυϊκής θλάσης β' βαθμού σε επαγγελματίες αθλητές, φαίνεται ότι υπάρχει στατιστικά σημαντική χρονική διαφορά επανόδου στο 100% της αθλητικής δραστηριότητας των αθλητών που αντιμετωπίστηκαν με τη χρήση του αυτόλογου ενισχυμένου ορού(Βιοκίνη) ταυτόχρονα με πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, σε σχέση με αυτούς που αντιμετωπίστηκαν μόνο με αντιφλεγμονώδη και φυσιοθεραπευτική αγωγή".

ΒΙΟΚΙΝΗ-ΑΥΤΟΛΟΓΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ

Η Βιοκίνη είναι ένα αυτόλογο σκεύασμα το οποίο παράγεται από το αίμα του ασθενούς, γνωστό στους επιστήμονες υγείας που ασχολούνται με βιολογικές θεραπείες στις αθλητικές κακώσεις. Το σκεύασμα είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις κυτοκίνες, όπως είναι ο IL-1Ra (Interleukin-1 Receptor antagonist), ο οποίος μπλοκάρει τη δράση της ιντερλευκίνης. Μέσω του μηχανισμού αυτού επιβραδύνεται η περαιτέρω εξέλιξη της βλάβης και αντιμετωπίζεται παράλληλα ο πόνος και η φλεγμονή, ενώ κινητοποιείται η διαφοροποίηση των κυττάρων στο επίπεδο της βλάβης σε μυϊκά κύτταρα.

Επιπλέον, το σκεύασμα περιέχει άλλες κυτοκίνες και αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αναγέννησης των ιστών, επικοινωνούν και κινητοποιούν "δορυφόρα κύτταρα" και παίζουν σημαντικό ρόλο στην γρηγορότερη αποκατάσταση του μυϊκού τραυματισμού. Η θεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας και του πόνου στη μέση (οσφυαλγία), με ποικίλα αίτια.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η θεραπεία με Βιοκίνη , εκτός του ότι είναι ασφαλής καθώς είναι πλήρως αυτόλογο προϊόν, προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως:

άμεση ανακούφιση από τον πόνο,άμεσο αποτέλεσμα στον έλεγχο της φλεγμονής,προάγει τη διαφοροποίηση των δορυφόρων κυττάρων σε μυϊκά κύτταρα, χωρίς εξειδικευμένο εργαστήριο για καλλιέργεια, όπως τα βλαστικά κύτταρα μπορεί να επαναληφθεί άμεσα έχει υψηλό προφίλ αντοχής η εφαρμογή της είναι απλή και ανώδυνηη μυϊκή αποκατάσταση δεν καταλείπει τη δημιουργία ουλώδους ιστού δεν έχει επιπλοκές αφού η θεραπεία είναι ακυτταρική.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η Βιοκίνη παράγεται από το αίμα του αθλητή. Μετά τη λήψη 50mlγίνεται ειδική φυγοκέντρηση στο αίμα για 24 ώρες και το προϊόν μπορεί να καταψυχθεί στους -200 C, μετά την αρχική του χρήση.

Με άσηπτες συνθήκες το προϊόν τοποθετείται με ειδική σύριγγα στην περιοχή της θλάσης, ενώ το ειδικό πρωτόκολλο ολοκληρώνεται με τοπικές εφαρμογές ( 6 συνολικά-μία καθημερινά) και συνδυάζεται με πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Η Βιοκίνη δεν θα πρέπει να συγχέεται με τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες (PRP), αν και εμπεριέχει αρκετούς από αυτούς.

ΜΥΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ Η ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΚΑΚΩΣΗ

Οι μυϊκοί τραυματισμοί (θλάσεις) αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των αθλητικών κακώσεων. Πάνω από το 90% εξ αυτών προκαλούνται από άμεση πλήξη, ή χρόνια καταπόνηση μιας μυϊκής ομάδας. Στους επαγγελματίες αθλητές αυτού του είδους οι τραυματισμοί οδηγούν σε εκσεσημασμένο πόνο και μεγάλη αποχή από αθλητική δραστηριότητα. Είναι ιδιαίτερα συχνοί σε αθλήματα που απαιτούν επιταχύνσεις ή άλματα. Ειδικά στο ποδόσφαιρο οι μυϊκές θλάσεις αποτελούν την πιο συχνή αθλητική κάκωση και αντιπροσωπεύουν το 20-37% των αιτιών αποχής από το άθλημα στους επαγγελματίες και το 18-23% στους ερασιτέχνες.

Η πιθανότητα τέτοιου τραυματισμού είναι 6 φορές μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε σχέση με την προπόνηση.

Το 92% αφορά θλάσεις στα κάτω άκρα ( οπίσθιοι μηριαίοι 37%, προσαγωγοί 23%, τετρακέφαλοι 19%, γαστροκνήμιος 13%)Το 60% των θλάσεων τετρακεφάλου αφορούσε το "κυρίαρχο" σκέλος Τα 2/3 των θλάσεων είναι αποτέλεσμα άμεσης πλήξης. Τα σύνδρομα υπέρχρησης των μυών είναι πιο συχνά στην περιοχή του ισχίου και βουβώνα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Οργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψε τ...
Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Luura στην Ελλάδα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο...

06 Ιανουαρίου 2026
Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη  Ι/Φ σκάφους

Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ι/Φ σκ...

05 Ιανουαρίου 2026
Πάρος, Θεοφάνια: Αγιασμός των Υδάτων και ρίψη Τιμίου Σταυρού στο Πίσω Λιβάδι (Βίντεο + Φωτό)

Πάρος, Θεοφάνια: Αγιασμός των Υδάτω...

06 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Πάρος: Εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Μάρπησσα (Βίντεο)

Πάρος: Εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτι...

10 Ιανουαρίου 2026
Κύματα παρέσυραν αυτοκίνητα στο λιμάνι της Τήνου, δείτε βίντεο

Κύματα παρέσυραν αυτοκίνητα στο λιμ...

10 Ιανουαρίου 2026
Επεισόδιο on air: H Τζάκρη είπε για «αλητεία της ΝΔ» για την Καρυστιανού και ο Λαζαρίδης σηκώθηκε και έφυγε, λέγοντας «ντροπή»

Επεισόδιο on air: H Τζάκρη είπε για...

10 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ