×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τριτοκοσμική χώρα η Ελλάδα στα ληξιαρχεία

22 Οκτωβρίου 2013 13:18

Με μεγάλη καθυστέρηση και αφού χρειάστηκε να δει το φως της δημοσιότητας η περιπέτεια της μικρής Μαρίας στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς επιχειρούν να βάλουν τάξη στο διάτρητο σύστημα έκδοσης βεβαιώσεων και υιοθεσιών, που εκθέτει τη χώρα.

Την ίδια ώρα, το μικρό ξανθό κοριτσάκι απολαμβάνει τη φροντίδα των ανθρώπων του «Χαμόγελου του Παιδιού». Οπως απέδειξαν οι ειδικές εξετάσεις που έγιναν στα δόντια της, τελικά δεν είναι τεσσάρων ετών όπως θεωρείτο αρχικά, αλλά μεγαλύτερη.

«Το παιδί εξετάστηκε από οδοντίατρο που αποφάνθηκε ότι η ηλικία του είναι 5-6 ετών», δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» Κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «παρά τη θύελλα που πέρασε, η μικρή είναι χαρούμενη και συνεργάζεται με τους ειδικούς επιστήμονες της οργάνωσης που είναι διαρκώς δίπλα της».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξακολουθεί πάντως να δέχεται καταιγισμό καταγγελιών από όλο τον κόσμο, σημειώνεται μάλιστα ότι σε οκτώ περιπτώσεις εξαφανίσεων που έχουν τεθεί υπόψη τους (4 από ΗΠΑ και 1 από Πολωνία, Καναδά, Σουηδία και Γαλλία) τα κοριτσάκια δείχνουν να μοιάζουν στη μικρή Μαρία.

Ιχνη κυκλώματος

Ο θόρυβος πάντως που προκάλεσε το θέμα οδήγησε χθες τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη να απομακρύνει τη διευθύντρια και την προϊσταμένη του Ληξιαρχείου Αθηνών, καθώς και όλους τους υπαλλήλους που την τελευταία πενταετία χειρίστηκαν δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους στην εν λόγω υπηρεσία, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας. Στις δηλώσεις του αφήνει σαφείς αιχμές για κύκλωμα στην υπηρεσία του Ληξιαρχείου, το οποίο χορηγούσε... αφειδώς ληξιαρχικές πράξεις γέννησης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, ο έλεγχος αφορά τα χρόνια από το 2008 έως σήμερα και καταλαμβάνει τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης που καταχωρίζονται στο μηχανογραφικό σύστημα του δήμου. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ενώ το 2011 ο αριθμός των συγκεκριμένων δηλώσεων ήταν 50, το 2012 έφτασαν τις 200, ενώ το 2013 εκτοξεύθηκαν στις 400.

Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του Δήμου Αθηναίων, ενώ ως τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. Η πλειονότητα των δηλώσεων δεν αφορά μόνο ένα παιδί αλλά, συχνά, περισσότερα, ενώ οι περισσότερες από τις μισές γεννήσεις δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».

Επίσης, πολλές από τις μητέρες εμφανίζονταν ως δημότες δήμων οι οποίοι έχουν στα γεωγραφικά τους όρια καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή ο Γ. Καμίνης ζήτησε να διενεργηθεί σε βάθος διοικητικός έλεγχος με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, της ΕΛ.ΑΣ, του υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας.

Δικογραφίες

Στοιχεία για υποθέσεις κυκλωμάτων εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών που έχουν προέλθει από τις εισαγγελίες Εφετών της χώρας, διαβίβασε χθες στη Βουλή ο υπ.Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Ειδικότερα εκκρεμεί υπόθεση με εμπλεκόμενο ιατρό σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες, αναφορικά με υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών. Στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης εκδικάστηκε το 2011 ποινική δικογραφία και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον πρώτο κατηγορούμενο και κάθειρξη πέντε ετών στον δεύτερο.

www.ethnos.gr

Λεζάντα φωτογραφίας: Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο «γονιών» της μικρής Μαρίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos