Στη δημιουργία Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας προχώρησε πρόσφατα το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας.

08 Ιανουαρίου 2016 22:26

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος.

«Η Δημόσια Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση στην χώρα μας έχει σημαντικές δυσμενείς επιδράσεις στην Δημόσια Υγεία που καθιστούν αναγκαία την ανάπτυξη στοχευμένων επιστημονικών δραστηριοτήτων στον χώρο. Η επιμόρφωση στελεχών Υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού είναι ένα πρώτο βήμα που επιχειρείται από το νεοσύστατο Ινστιτούτο μας» αναφέρει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, διαπρεπής πνευμονολόγος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard.

 

Η υλοποίηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας αρχίζει με τον πρώτο κύκλο επιστημονικών διαλέξεων που απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες του Ινστιτούτου (Ηπιτου 17 Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι ειδικοί, καθηγητές και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.

Η ίδρυση και συνεχής λειτουργία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στηρίζεται στην ευγενική χορηγία του Iδρύματος George D. Behrakis της Βοστώνης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos