300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ 2,5 εκατομμύρια οχήματα

12 Νοεμβρίου 2013 11:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ 2,5 εκατομμύρια οχήματα

test2

skandalis77

Ακόμα ένα βάρος θα κληθούν να σηκώσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. και μοτοσικλετών το προσεχές διάστημα, καθώς, εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελείας για ορισμένα Ι.Χ., θα πρέπει να περάσουν τα οχήματά τους και από ΚΤΕΟ.

Το πρόβλημα των ανέλεγκτων οχημάτων γιγαντώνεται, καθώς χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο της Τροχαίας είναι τσουχτερό και φτάνει τα 400 ευρώ.

Ηδη υπολογίζεται ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια οχήματα και 750.000 μοτοσικλέτες δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, με τα περισσότερα από αυτά να μη διαθέτουν ούτε κάρτα ελέγχου καυσαερίων.

Την ίδια στιγμή από τα 52 δημόσια ΚΤΕΟ σήμερα δεν λειτουργούν ούτε δέκα, καθώς η λειτουργία των υπολοίπων έχει ανασταλεί από τον περασμένο Ιανουάριο, επειδή δεν έλαβαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Ουσιαστικά σήμερα σχεδόν το σύνολο των ελέγχων έχουν αναλάβει τα 160 ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, τα οποία διενεργούν κατ' αποκλειστικότητα και τον έλεγχο των δικύκλων.

Παράβολο

Το παράβολο για τον έλεγχο στα Ι.Χ. ανέρχεται σε 39 ευρώ στα δημόσια ΚΤΕΟ και φτάνει έως και τα 45 ευρώ στα ιδιωτικά. Στον πρώτο έλεγχο περιλαμβάνει και τη χρέωση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο και το κόστος της είναι περίπου δέκα ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη έκδοση άδειας κυκλοφορίας, ενώ στη συνέχεια πρέπει να τα επανελέγχουν ανά διετία. Η κάρτα ελέγχου καυσαερίων εκδίδεται κάθε χρόνο.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμου ελέγχου, ο ιδιοκτήτης πληρώνει πρόστιμο ύψους 15 ευρώ εάν έχει καθυστερήσει έως έναν μήνα, 30 ευρώ από 1-6 μήνες καθυστέρησης και 70 ευρώ για μεγαλύτερη καθυστέρηση. Αντίστοιχα τα πρόστιμα για τον εκπρόθεσμο έλεγχο δικύκλων είναι 10, 20 και 40 ευρώ.

Πλέον δεν ανακοινώνεται πρόγραμμα ελέγχου για τα αυτοκίνητα, καθώς προκύπτει από την άδεια του κάθε οχήματος. Ετσι, το 2014 θα περάσουν πρώτη φορά από ΚΤΕΟ τα οχήματα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί το 2010.

Στις μοτοσικλέτες, έως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για τα δίκυκλα με άδεια έως το 2006, ενώ την επόμενη χρονιά θα ακολουθήσουν τα δίκυκλα από το 2007 έως το 2009 ανάλογα με την περιφέρεια.

Εισήγηση

Στο μεταξύ το υπουργείο Υποδομών ήδη εξετάζει πρόταση των ιδιοκτητών ιδιωτικών ΚΤΕΟ για την αποστολή του προστίμου για τα ανέλεγκτα οχήματα στα σπίτια των ιδιοκτητών τους.

Η πρόταση που έχει υποβληθεί αφορά στην αποστολή επιστολών στους κατόχους Ι.Χ. και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο ύστερα από αντιπαραβολή των στοιχείων των ελέγχων με το μητρώο των αυτοκινήτων. Εάν το πρόστιμο, το οποίο είναι 400 ευρώ πληρωθεί εντός δεκαημέρου, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλει μόνο το 1/8, δηλαδή 50 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσει το σύνολο του προστίμου.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Δεκτές παρεμβάσεις 500-600 εκα...
Γερνάει διαρκώς ο πληθυσμός στ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ό,τι Αξίζει με την Ίνα Ταράντου: Στην Πάρο ένα επεισόδιο γεμάτο μνήμη και φως

Ό,τι Αξίζει με την Ίνα Ταράντου: Στ...

14 Δεκεμβρίου 2025
Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Πάρο

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Π...

15 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Βραδιές γιορτινών events και live στo all day Café – Bar που θα κάνει τα φετινά μας Χριστούγεννα μοναδικά! (Βίντεο)

Πάρος: Βραδιές γιορτινών events και...

14 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει - Μεγάλη αναμονή για ραντεβού

Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια σ...

20 Δεκεμβρίου 2025
Εορταστικό κλίμα στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, (Βίντεο)

Εορταστικό κλίμα στο γραφείο του αν...

20 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Ανακοίνωση του Δημάρχου για τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου – Δείτε τι θα ισχύσει (Βίντεο)

Πάρος: Ανακοίνωση του Δημάρχου για...

20 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ