Συνελήφθησαν 3 Βρετανοί με χιλιάδες σφαίρες στην Αλεξανδρούπολη

14 Φεβρουαρίου 2016 17:22

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, απέδωσε σήμερα η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στους δύο εκ των τριών συλληφθέντων Ιρακινών.
Το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.

Το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.

 

Βαρύς οπλισμός

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά τη σύλληψη αρχικά δύο Βρετανών υπηκόων ιρακινής καταγωγής και στη συνέχεια ενός ακόμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με μεγάλη ποσότητα όπλων και χιλιάδες σφαίρες.

Βρετανικής υπηκοότητας είναι και ο τρίτος Ιρακινός που συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος οι δύο Βρετανοί πολίτες, ηλικίας 35 και 36 ετών συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά-κατοχή και αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, στο πλαίσιο επιχείρησης.

Συγκεκριμένα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκαν εντός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα 12 έφεραν κλείστρα σε άλλη συσκευασία. Επίσης 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών, 12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν περίπου 400 δολάρια ΗΠΑ, 2.000 λίρες Τουρκίας, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο κινητά. Ο δεύτερος συλληφθείς έφερε περίπου 900 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση, η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης προχώρησε στη σύλληψη, σήμερα το πρωί, ενός τρίτου Ιρακινού επίσης βρετανικής υπηκοότητας στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων.

Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στο ρυμουλκούμενο του αυτοκινήτου του 40χρονου. Ειδικότερα βρέθηκαν τέσσερα αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών, 200.000 φυσίγγια διαμετρήματος περίπου 22 χιλιοστών και οκτώ διόπτρες σκόπευσης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos