×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ρεύμα για τα ευπαθή νοικοκυριά με επιβάρυνση 0.5 ευρώ το χρόνο

11 Δεκεμβρίου 2013 15:20

Με τη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου θα ενταχθούν περίπου 10 χιλιάδες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης

των δήμων ή της Εκκλησίας, σκοπεύει να επιλύσει η κυβέρνηση το πρόβλημα των χιλιάδων νοικοκυριών που έχουν χάσει τη δυνατότητα πρόσβασης στην ηλεκτροδότηση.

«Η απόφαση είναι, αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ελήφθη αυτό το μέτρο, ότι αυτό το μέτρο αντιμετωπίζει μια άμεση ανάγκη που αφορά συγκεκριμένο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το μέτρο είναι σημαντικό το ότι ελήφθη για ποιο λόγο; Για τον λόγο ότι καταρχάς καταδεικνύουμε ότι η ελληνική κοινωνία διέπεται από την αρχή της αλληλεγγύης, δηλαδή εμείς όλοι που δεν έχουμε κομμένο το ρεύμα στα σπίτια μας, είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλλουμε από αυτά που δεν έχουμε, να καταβάλλουμε ένα μέρος ώστε να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να μην παγώνουν στα σπίτια τους. Υπάρχει ένα σχέδιο που έχει δυο οπτικές. Το πρώτο είναι ότι θα υπάρξουν 50 λεπτά επιβάρυνση σε κάθε καταναλωτή», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλος στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos