×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εκτακτες εξουσίες στους εφοριακούς

14 Δεκεμβρίου 2013 13:09

Δικαίωμα να διενεργεί εφόδους σε καταστήματα, ακόμα και σε σπίτια που δηλώνονται ως επαγγελματική στέγη, αποκτά η Εφορία. Οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις για ελέγχους θα διενεργούνται

με τη βοήθεια της Αστυνομίας, χωρίς όμως δικαστική κάλυψη. Οι ελεγκτές των φορολογικών υπηρεσιών θα μπορούν να κατάσχουν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, αν υπάρχουν υπόνοιες ότι ο φορολογούμενος δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Υπερεξουσίες για... εξπρές κατασχέσεις και εφόδους με τη βοήθεια της Αστυνομίας και χωρίς δικαστική απόφαση αποκτά η Εφορία έπειτα από απαίτηση της τρόικας.

Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ουσιαστικά οι ελεγκτές της φορολογικής διοίκησης θα μπορούν να προβαίνουν ακόμη και σε προληπτική κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων χωρίς δικαστική συνδρομή, σε περίπτωση που έχουν υπόνοιες ότι ο φορολογούμενος πριν από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας δεν θα καταβάλει τον οφειλόμενο φόρο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos