×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριακές διαδικασίες της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) του Δημόσιου Τομέα

18 Δεκεμβρίου 2013 19:43

Από τους χίλιους (1000) συνέδρους εκλέχθηκε αρχικά το Συμβούλιο Αντιπροσώπων (101 μέλη) και στη συνέχεια 21 εξ αυτών στην Εκτελεστική Γραμματεία.

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος (Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε., Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) εκλέχθηκε στην 21μελή Εκτελεστική Γραμματεία της φιλελεύθερης συνδικαλιστικής παράταξης στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Κόκκινος επεσήμανε:

«Από το 2010 όταν ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου έφερε την Τρόικα και την Οικονομική Κατοχή στον τόπο οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός βιώνουν μια σειρά από αιφνιδιαστικά μέτρα που συρρικνώνουν το εισόδημά του και αυξάνουν την ανεργία. Οι δεσμεύσεις της  χώρας προς τους «δανειστές» είναι μεγάλες και άγνωστες στην κοινωνία. Η δυσβάσταχτη φορολογία και η ακρίβεια επιδεινώνουν την καθημερινότητα και γεννούν αβεβαιότητα και ανησυχία για το αύριο.

Οι κοινωνικές αντοχές εξαντλούνται. Η ανάγκη για ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων προβάλλει επιτακτική.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν κατακτήσεις ετών να χάνονται και να διασπάται η κοινωνική συνοχή.

Σ' αυτή τη δύσκολη ώρα κανείς να μην είναι μόνος του στην κρίση. Οφείλουμε να στηρίξουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας. Με οργανωμένο και διεκδικητικό αγώνα να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας και την προάσπιση της αξιοπρέπειάς μας.

Η ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα πρωτοπορεί σε θέσεις προτάσεις και αγώνες. Είναι κοντά στον εργαζόμενο και παλεύει για τα συμφέροντά του με ελεύθερη σκέψη και ελεύθερη δράση.

Χαράλαμπος Κόκκινος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos