×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Υπόθεση Καραμολέγκου: Εμπλοκή γυναίκας στην απαγωγή

17 Ιανουαρίου 2014 11:22

Μια γυναίκα-μυστήριο φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου.

Πρόκειται για τη φίλη του 37χρονου Μολδαβού, της οποίας η συμβολή εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς φέρεται να διαδραμάτισε περιφερειακό, αλλά βασικό ρόλο στην επιλογή του συγκεκριμένου στόχου.

Λεπτομέρειες για την περιπέτεια που πέρασε για 15 ώρες στα χέρια των απαγωγέων του έδωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ο 57χρονος επιχειρηματίας. Μέσα από την κατάθεσή του, φωτίζονται οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, που μαρτυρούν «μια καλά οργανωμένη επιχείρηση από ερασιτέχνες δράστες, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνη», όπως είπαν χαρακτηριστικά στο «Εθνος» αστυνομικοί που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη, αλλά και των περιφερειακών μελών της συμμορίας.

Η απαγωγή του αρτοβιομήχανου σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, την ώρα που κατευθυνόταν από το εργοστάσιό του στο Κορωπί προς το σπίτι του στην Πεντέλη. Οι δράστες σκηνοθέτησαν τροχαίο ατύχημα μπροστά στο αυτοκίνητό του κι όταν ο επιχειρηματίας κατέβηκε να βοηθήσει, εμφανίστηκαν τρεις ένοπλοι δράστες που τον απείλησαν να μπει ξανά στο αυτοκίνητό του.

Με το ταξί

Σύμφωνα με την αστυνομία, για αρκετές ώρες, οι απαγωγείς κυκλοφορούσαν με το αυτοκίνητο του Μ. Καραμολέγκου και έχοντας τον 57χρονο στο πορτ μπαγκάζ έκαναν... βόλτες στα βόρεια προάστια. Για να καλύψουν τις κινήσεις τους και να μην κινήσουν υποψίες, οι δράστες είχαν φροντίσει να κλέψουν 20 μέρες νωρίτερα ένα ταξί, στο οποίο τελικά μετέφεραν τον επιχειρηματία. Επίσης, είχαν μαζί τους πλαστές πινακίδες, που τοποθετούσαν εναλλάξ για να μπερδέψουν τις Αρχές.

Η αστυνομία γνώριζε για το συμβάν ήδη από το βράδυ της Τρίτης, αφού ο γιος του 57χρονου που είχε βγει για να τον ψάξει συνάντησε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχαν κληθεί από αυτόπτες μάρτυρες. Επιτόπου βρέθηκαν σπασμένα και τα γυαλιά του Μ. Καραμολέγκου, που αποτέλεσε πειστήριο για το τι είχε συμβεί. Αμέσως, ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Στις 9 το πρωί της Τετάρτης οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένειά του, ζητώντας λύτρα ύψους 2 εκατ. ευρώ. Οι απαγωγείς καλούσαν την οικογένεια από καρτοκινητά τηλέφωνα, που αμέσως έκλειναν, με αποτέλεσμα να κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό τους. Σε όλες τις επικοινωνίες μιλούσε ο 37χρονος Μολδαβός, που αργότερα παραδόθηκε, ο οποίος κατέθεσε ότι ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, μια γυναίκα που ήταν σε θέση να δίνει πληροφορίες στη συμμορία για τις κινήσεις του επιχειρηματία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απαγωγή. Η γυναίκα αυτή, που είναι φίλη του Μολδαβού, φέρεται να είχε εντοπίσει το υποψήφιο θύμα, αλλά και να κατηύθυνε τους δράστες με τις πληροφορίες που έδινε.

Η ΟΜΗΡΕΙΑ

Πήγαν στο τμήμα με... οτοστόπ

Οι ώρες της ομηρείας περνούσαν και οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της αστυνομίας, συνεχίζονταν. Οι δράστες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον Μ. Καραμολέγκο σε κατοικία που εντοπίστηκε χθες στην Κερατέα. Οι απαγωγείς διέρρηξαν το σπίτι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Σεραφείμ και Ειρήνης, όπου έμειναν ο επιχειρηματίας με τον 37χρονο. Οι δύο συνεργοί του έφυγαν από το σημείο.

Οταν ο απαχθείς επιχειρηματίας βρέθηκε τετ α τετ με τον 37χρονο και εκμεταλλευόμενος τηλεφώνημα που έλαβε ο Μολδαβός, το οποίο τον ενημέρωνε για έντονη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ, ξεκίνησε να του μιλάει. «Φίλε μου, όλα έχουν ένα τέλος», φέρεται να του είπε.

«Οι φίλοι σου έχουν συλληφθεί. Οπου να 'ναι θα 'ρθει και η σειρά σου». Με τα πειστικά λόγια του επιχειρηματία, ο Μολδαβός λύγισε.

Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι έπαιρνε τηλέφωνο τους συνεργούς του και δεν απαντούσαν, οπότε πίστεψε ότι είχαν πράγματι συλληφθεί.

Τελικά, ο 37χρονος απαγωγέας δέχθηκε να αφήσει ελεύθερο τον επιχειρηματία και να παραδοθεί. Του έδωσε μάλιστα και τη γεμιστήρα του όπλου του. Αίσθηση προκαλεί το ότι για να φτάσουν στο αστυνομικό τμήμα της Κερατέας, οι δυο τους σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο! Στο οτοστόπ δεν είπαν τίποτα στον οδηγό, ο οποίος τους πήγε πολύ κοντά στο τμήμα.

Ο Μ. Καραμολέγκος εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία διαψεύδει ότι οι δράστες που συνελήφθησαν ήταν πρώην υπάλληλοί του, ενώ ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ για όσα έκανε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο απαγωγείς ταυτοποιήθηκαν με τους δράστες επτά ληστειών στην Αττική. Οι έρευνες για τον τρίτο δράστη και τους περιφερειακούς συνεργούς συνεχίζονται.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos