×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πόρισμα-φωτιά κατά εισαγγελέων για τις άδειες στον Ξηρό

25 Ιανουαρίου 2014 15:22

Σημαντικά ευρήματα, που μπορεί να στοιχειοθετήσουν βαριά πειθαρχική δίωξη κατά δύο εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν τους φακέλους για τη χορήγηση αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό, περιλαμβάνει το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενός της, Ευ. Ζαχαρής, που έκανε την έρευνα για τον εντοπισμό ευθυνών μόνον για τις εισαγγελείς οι οποίες χειρίστηκαν το θέμα, κατέληξε σε πόρισμα περί τις 15 σελίδες, το οποίο διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Από την έρευνα προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για ευθύνες των δύο εισαγγελέων, κυρίως για εκείνη που χορήγησε την πρώτη άδεια στον Ξηρό το 2011. Η ίδια είχε χορηγήσει και άλλες άδειες στον καταδικασμένο σε έξι φορές ισόβια για τρομοκρατική δράση.

Επίσης, επιβαρυντικά είναι τα στοιχεία και για την εισαγγελέα που ψήφισε υπέρ της 7ης κατά σειρά χορήγησης άδειας στον Ξηρό, από την οποία και ουδέποτε επέστρεψε στη φυλακή. Ο κ. Ζαχαρής που εξέτασε μάρτυρες από τον χώρο των φυλακών, αλλά πήρε και εξηγήσεις από τις ελεγχόμενες εισαγγελείς, δεν παραλείπει στο πόρισμά του να ασκήσει δριμεία κριτική και στις διατάξεις του νόμου που ισχύει, ο οποίος δεν εξαιρεί επικίνδυνους κακοποιούς από τη χορήγηση αδειών και κυρίως τους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Η εισαγγελέας του Α.Π. που έχει παραλάβει τη σχετική δικογραφία αναμένεται τη Δευτέρα να αξιολογήσει τα στοιχεία και να καταλήξει σε πειθαρχική ή μη δίωξη των δύο εισαγγελέων.

Στο μεταξύ, στις προχθεσινές αιχμές του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απάντησε χθες ο υπουργός Δημ. Τάξης, Ν. Δένδιας, λέγοντας «όλοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί. Κοιτάμε τώρα το αύριο».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos