300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αυτοψία σε 180 κτίσματα στην Κεφαλονιά - Μετρούν τις πληγές τους

28 Ιανουαρίου 2014 12:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτοψία σε 180 κτίσματα στην Κεφαλονιά - Μετρούν τις πληγές τους

test2

test2

Δεκάδες σπίτια και δημόσια κτίρια στην Κεφαλονιά υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγιναν αυτοψίες σε 180 κτίσματα στο Ληξούρι και το Αργοστόλι. Από αυτά ακατάλληλα κρίθηκε το 60% των κτιρίων του Ληξουρίου και το 25% των κτιρίων του Αργοστολίου.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος είπε στο «Εθνος» ότι «τις επόμενες μέρες έχουμε να εξετάσουμε άλλα 250 κτίρια, για τα οποία έχουν γίνει αιτήσεις. Θα επανεξεταστούν και τα κτίρια που κρίθηκαν ακατάλληλα στον πρώτο έλεγχο».

Μέχρι χθες το απόγευμα, «κίτρινες» είχαν χαρακτηριστεί πολλές από τις εργατικές κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή της Παλλικής, οι οποίες, μετά τον σεισμό, παρουσίασαν μεγάλες ρωγμές στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους τους. Αν και είναι κτίσματα της δεκαετίας του 1980, υπέστησαν μεγαλύτερες ζημιές από παλαιότερα κτίρια.

Αυτό εξαγρίωσε τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι παρέλαβαν τα δελτία αυτοψίας των μηχανικών και άρχισαν να αναζητούν προσωρινή στέγη μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. Αλλα οκτώ σπίτια είχαν κριθεί «κίτρινα» στην κοινότητα Μαντζαβινάτων με τον πρόεδρο της Πέτρο Βιττωράτο να λέει στο «Εθνος» ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. «Δεν έχουν γίνει ακόμα έλεγχοι στα σπίτια που είναι κλειστά για τον χειμώνα καθώς και στα παραλιακά κτίσματα. Βλέπουμε ότι έχουν γίνει ζημιές σε κεραμοσκεπές οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί ακόμα». Μεγάλες ζημιές σημειώνει ο κ. Βιττωράτος, έχουν υποστεί και δύο εκκλησίες της κοινότητας.

Το απόγευμα με απόφαση του δημάρχου του νησιού εκκενώθηκαν δέκα σπίτια στο χωριό Αθέρας. Αν και δεν έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό τα σπίτια είναι χτισμένα κάτω από μεγάλους βράχους που έχουν ξεκολλήσει και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να πέσουν στην περίπτωση μετασεισμικής δόνησης.

Το γηροκομείο του Ληξουρίου κρίθηκε ακατάλληλο και οι υπερήλικες που φιλοξενούνται σε αυτό μεταφέρθηκαν σε εκκλησίες, νοσοκομεία αλλά και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ενώ σε ξενώνες στον Αγιο Γεράσιμο μεταφέρθηκαν όσοι φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Αργοστολίου. Επίσης, δύο σχολεία στο Ληξούρι που κρίθηκαν ακατάλληλα θα επανελεγχθούν σήμερα από τους μηχανικούς του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Προβληματισμός επικρατεί και για πιθανές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και τις συνέπειες στην ποιότητα του πόσιμου νερού. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΥΔΑΠ ζητά από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς να μην πίνουν νερό από τη βρύση αν το χρώμα τους φανεί ύποπτο.

«Συνιστάται να μη χρησιμοποιείται το νερό του δικτύου ύδρευσης ως πόσιμο, εάν παρατηρηθεί παρέκκλιση από τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του, όπως η οσμή και η διαύγεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν συνεχείς ελέγχους για την ποιότητα του νερού και δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε πλοίο

Το μεσημέρι της Δευτέρας κατέπλευσε στο λιμάνι του Αργοστολίου το πλοίο «Σούπερ Φαστ 11» με δυναμικότητα 800 κρεβατιών, στο οποίο θα περάσουν τα επόμενα βράδια οι κάτοικοι του νησιού που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των ζημιών ή λόγω της ανησυχίας τους για τη σεισμική δραστηριότητα των ημερών. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε χθες το βράδυ αναμενόταν στο νησί και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.300 άτομα και είχε κρατηθεί σαν εφεδρεία. Το λιμάνι του Αργοστολίου πάντως έχει υποστεί ζημιές που κάνουν αδύνατη την πραγματοποίηση των δρομολογίων από και προς την Κυλλήνη.

Η καταγραφή των ζημιών γίνεται από περισσότερους από 100 μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων που έχουν πάει στο νησί από το βράδυ της Κυριακής.

Αποφάσεις

Κυβέρνηση

Τα μέτρα ανακούφισης

ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Εκταμιεύονται από 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων. Με 100.000 θα ενισχυθούν και οι δήμοι Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς αναστέλλεται για έναν μήνα η καταβολή των δόσεων για όσους έχουν λάβει δάνεια.

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αναστέλλεται για τρεις μήνες η υποχρέωση πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Δίνεται παράταση τριών μηνών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς και αντίστοιχης διάρκειας παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλονιάς.

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Καταργείται για περίοδο ενός μηνός η καταβολή των 5 ευρώ για εξετάσεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Αν παραστεί ανάγκη, το νοσοκομείο Αργοστολίου μπορεί να προσφέρει μέχρι και 30 γεύματα ημερησίως πέραν της κάλυψης των εσωτερικών του αναγκών.

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Για μια εβδομάδα αναβάλλονται οι εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν χθες σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων της Κεφαλονιάς. Η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Με χιλάδες αδέσποτα θα πλυμμηρ...
Ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος: Λεύκες:  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 – Cultural  Summer 2025/ Lefkes Paros / Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Program of Events

Πάρος: Λεύκες: Πολιτιστικό Καλοκαίρ...

31 Μαϊος 2025
Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου

Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλ...

31 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

04 Ιουνίου 2025
Το Enfield 8000, ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, είναι στη Σύρο (βίντεο)

Το Enfield 8000, ένα από τα πρώτα η...

04 Ιουνίου 2025
Πάρος: Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό με επτά επιβαίνοντες

Πάρος: Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό με...

04 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ