×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αρνούνται να παραδώσουν τα ιατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

17 Φεβρουαρίου 2014 10:40

Αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Οι γιατροί που βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έδωσε την περασμένη εβδομάδα οδηγίες για την παράδοση των μονάδων υγείας, η οποία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των γιατρών.

Τα πολυϊατρεία θα μείνουν «τυπικά» κλειστά για τουλάχιστον 15 ημέρες, οπότε θα ολοκληρωθεί η περίοδος διαθεσιμότητας μέρους του προσωπικού τους που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες (ανάπηροι, πολύτεκνοι κ.ά.). Ουσιαστική επαναλειτουργία θα υπάρξει σε ένα μήνα, όταν θα λήξει η περίοδος διαθεσιμότητας του υπόλοιπου προσωπικού, ωστόσο, από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται ότι πλήρη λειτουργικότητα θα έχουν τα πολυϊατρεία σε περίπου δύο μήνες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών που θα καλύψουν τα κενά όσων γιατρών του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να μην ακολουθήσουν στο νέο σύστημα.

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των κέντρων υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε στο «ΣΚΑΙ», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο Mega ο υπουργός προειδοποίησε πως «Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε εξάλλου: «Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολύϊατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε».

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.

Η εκτελεστική γραμματεία της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας «παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκηση απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos