×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Χρήση Η/Υ, κατά το Α’ τρίμηνο του 2013, έκανε το 60,4% του πληθυσμού της Χώρας

06 Μαρτίου 2014 13:44

Πρόσβαση από την κατοικία στο διαδίκτυο 6 στους 10 Έλληνες. Από την Ελληνική ΣτατιστικήΑρχήανακοινώνονται στοιχεία για το βαθμόχρήσηςτων νέων τεχνολογιών από τα νοικοκυριά και τα μέλη τους.

Χρήση Η/Υ, κατάτο Α' τρίμηνο του 2013, έκανε το 60,4% του πληθυσμούτης Χώρας ηλικίας16 –74 ετών.

Χρήση διαδικτύου, κατάτο Α' τρίμηνο του 2013, έκανε το 59,9% του πληθυσμούτηςΧώρας ηλικίας16 –74 ετών.

Περισσότεροι από 6 στους 10 άνδρες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σχεδόν η ίδια αναλογία εμφανίζεται και στις γυναίκες

 Τα στοιχεία προέρχονται απότη δειγματοληπτική Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησηςκαι Επικοινωνίας από τα νοικοκυριά έτους2013.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε τελικό δείγμα 4.209 ιδιωτικών νοικοκυριών και σε ισάριθμα μέλη αυτών, σε ολόκληρη τη Χώρα, με κριτήριο την ύπαρξη ενός τουλάχιστον μέλους ηλικίας16 –74 ετών σε κάθε νοικοκυριό

Με την έρευνα συγκεντρώνονται αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσβαση των νοικοκυριών σε επιλεγμένες τεχνολογίες πληροφόρησης και επικοινωνίας ειδικότερα δε για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή την πρόσβαση στο διαδίκτυο και την απανταχού συνδεσιμότητα, τι ςσυναλλαγέςμε δημόσιες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου (υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς και για τιςηλεκτρονικέ ςδεξιότητες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φοράστη Χώρα μαςτο 2002 και τα αποτελέσματάτης είναι πλήρως εναρμονισμένα με των υπόλοιπων κρατών μελών της ΕΕ που διενεργούν την έρευνα.

Τα δεδομένα της έρευνας συλλέγονται τηλεφωνικά από ένα και μόνο, τυχαία, προεπιλεγμένο μέλος κάθε νοικοκυριού με μοναδική προϋπόθεση την ηλικία των 16 –74 ετών. Με το ερωτηματολόγιο, συλλέγονται πληροφορίεςπου αφορούν σε ολόκληρο το νοικοκυριό καθώς επίσης και ατομικές πληροφορίες που αφορούν στο επιλεγμένο μέλος

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναφορικά με τη διείσδυση της τεχνολογίας στα νοικοκυριά και άτομα της Χώρας απότο 2010 μέχρι σήμερα, απεικονίζονται, συνοπτικά στο γράφημα που ακολουθείκαι αναλυτικά στις επόμενες ενότητες του δελτίου τύπου:

Πατήστε εδώ για αναλυτικά στοιχεία της έρευνας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos