300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

400 Ελληνες με 223 offshore στα «Panama Papers»

10 Μαϊος 2016 11:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
400 Ελληνες με 223 offshore στα «Panama Papers»

test2

test2

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, έμελλε να έρθουν στο φως κι άλλα... πολλά και συγκλονιστικά, κατηγοριοποιημένα μάλιστα και οργανωμένα έτσι ώστε να μπορεί να τα μελετήσει ο καθένας στον υπολογιστή του.


Αχανής γεωγραφικά και πολυπληθής πέρα από κάθε φαντασία ως προς τον αριθμό των εμπλεκομένων, ο σκοτεινός κόσμος των υπεράκτιων (offshore) εταιρειών που περιστρέφεται γύρω από τον Παναμά και το δικηγορικό γραφείο «Mossack Fonseca» έμελλε να επιστρέψει χθες στο φως της δημοσιότητας λαμβάνοντας νέες, ακόμη πιο συγκλονιστικές διαστάσεις, που πλέον αγγίζουν και την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας (ή μάλλον εμβαθύνοντας) στον δρόμο των αποκαλύψεων που ξεκίνησε με τα «Panama Papers», η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε χθες στη δημοσιότητα μια βάση δεδομένων με... αποδείξεις και ονόματα για σχεδόν 214.000 offshore εταιρείες που συστάθηκαν σε 21 διαφορετικούς φορολογικούς παραδείσους. Τα συγκεκριμένα στοιχεία, που προέρχονται από την απύθμενη δεξαμενή των «Panama Papers», βρίσκονται πλέον «φάτσα κάρτα» στο Διαδίκτυο (συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση offshoreleaks.icij.org), χωρισμένα σε κατηγορίες και προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί μάλιστα να καταδυθεί στον σκοτεινό κόσμο των «offshore» προχωρώντας σε σχετικές online αναζητήσεις με βάση λέξεις-κλειδιά (με κριτήρια όπως για παράδειγμα η επωνυμία της εταιρείας, η χώρα από την οποία αυτή «προέρχεται», ο φορολογικός παράδεισος στον οποίο αυτή βρήκε καταφύγιο κ.ά.).

Στην εν λόγω βάση δεδομένων μπορεί κανείς μάλιστα να βρει πλέον και πολλές... ελληνικές πτυχές. Πιο συγκεκριμένα, επιλέγοντας τη λέξη «Greece» στην πτυσσόμενη μπάρα αναζήτησης με τις χώρες στον ιστότοπο offshoreleaks.icij.org εμφανίζονται ξαφνικά στην οθόνη στοιχεία για: 223 υπεράκτιες εταιρείες (offshore entities) με τις οποίες σχετίζονται 400 ονόματα δικαιούχων-στελεχών (officers), 77 μεσάζοντες-intermediaries (κυρίως δικηγορικά γραφεία) και 313 διευθύνσεις, οι περισσότερες στην Αθήνα. Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι ωστόσο τα αποτέλεσμα της αναζήτησης εάν επιλέξει κανείς τη λέξη «Cyprus», καθώς υπό τη σκέπη της Κύπρου εμφανίζονται... 6.374 υπεράκτιες εταιρείες, 3.678 δικαιούχοι-στελέχη εταιρειών, 183 μεσάζοντες και 2.385 διευθύνσεις, οι περισσότερες σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Διευκρίνιση
Η ίδια η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) φροντίζει πάντως να υπογραμμίσει ότι όσοι τυχαίνει να φιγουράρουν στις συγκεκριμένες λίστες δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχουν παραβεί τον νόμο στη χώρα τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η σύσταση υπεράκτιων εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους μπορεί να μην είναι η πιο ηθική επιλογή, ειδικά σε καιρούς οικονομικής κρίσης όπως οι σημερινοί, αλλά είναι νόμιμη σε μεγάλο μέρος του κόσμου.
Ο όγκος των δεδομένων είναι πάντως τεράστιος, καθώς υπάρχουν στοιχεία για συνολικά σχεδόν 320.000 υπεράκτιες οντότητες με απολήξεις και διασυνδέσεις σε περισσότερες από συνολικά 200 χώρες. Ως εκ τούτου δεν είναι υπερβολή αυτό που υποστηρίζουν ήδη από χθες βράδυ πολλοί ανά την υφήλιο, ότι δηλαδή θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να βγουν στο φως όλες οι πραγματικές αποκαλύψεις μέσα από την εν λόγω λίστα με τα δεδομένα.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Δεκατέσσερις συλλήψεις για τα...
Πανελλαδικές υπό την απειλή απ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Τέλος εποχής για την παρουσία Μασκ στην κυβέρνηση Τραμπ (βίντεο)

Τέλος εποχής για την παρουσία Μασκ...

31 Μαϊος 2025
Νορβηγoί τουρίστες νοίκιασαν αυτοκίνητο στη Νάξο - Προσπάθησαν να φύγουν με αυτό από την Ελλάδα

Νορβηγoί τουρίστες νοίκιασαν αυτοκί...

31 Μαϊος 2025
Πάρος: Λεύκες:  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 – Cultural  Summer 2025/ Lefkes Paros / Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Program of Events

Πάρος: Λεύκες: Πολιτιστικό Καλοκαίρ...

31 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ