×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ιατροδικαστής: Από πολλαπλές κακώσεις και χτύπημα με κλομπ ο θάνατος του βαρυποινίτη

29 Μαρτίου 2014 12:58

Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη, ο οποίος με αυτοσχέδιο μαχαίρι σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου,

δίνει η έκθεση του ιατροδικαστή που κάνει λόγω για «πολλαπλές κακώσεις» οι οποίες προήλθαν πιθανότητα από κάποιο σκληρό αντικείμενο.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του o ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, ο θάνατος του βαρυποινίτη προήλθε από πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα και κάταγμα στο στέρνο το οποίο προκλήθηκε από κάποιο σκληρό αντικείμενο, πιθανώς κλομπ.

Ο Αλβανός ισοβίτης Ιλί Καρέλι, που εκρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου.

Από το υπουργείο, επιβεβαιώνεται ότι ο Καρέλι, ο οποίος με αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα στις φυλακές Μαλανδρίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, όταν έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας έφερε μώλωπες, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ο ίδιος, πώς προκλήθηκαν.

«Για όλα φταίει ο εισαγγελέας, θέλω ένα σχοινί»

Μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Εσωτερικών Φρουρών του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης δήλωσε:

«Ήταν χτυπημένος ο κρατούμενος, όταν μπήκε μέσα, φωτογραφήθηκε και οι σχετικές φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια των αρχών. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που παραδόθηκε στις αρχές και φαίνονται τα χτυπήματά του».

«Είχε αίματα πάνω όταν ήρθε, του είπαμε να τον πάμε στον γιατρό, αλλά αρνήθηκε. Το απόγευμα δεν υπήρχε γιατρός στο κατάστημα, πήγαμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν μας άφηνε να τον πλησιάσουμε...».

«Παρότι του δόθηκαν φαγητό και ρούχα, αρνήθηκε να φάει, ενώ αντί να ντυθεί έβγαλε την φόρμα που φορούσε και έμεινε σχεδόν γυμνός...Εγώ πήγα το φαγητό του και του έδωσα ρούχα να ντυθεί, όταν τον ρώτησα αν θέλει κάτι δεν μου απάντησε. Δεν έφαγε τίποτα, σηκώθηκε από το κρεβάτι δύο φορές και έβγαλε τα ρούχα του, μένοντας σχεδόν γυμνός. Μετά ξάπλωσε. Το μόνο που έλεγε συνέχεια ήταν ότι ''για όλα φταίει ο εισαγγελέας, θέλω ένα σκοινί''. Δεν μου απάντησε όταν τον ρώτησα αν θέλει κάτι» πρόσθεσε ο κ. Κονσολίδης.

«Μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, ήταν όρθιος, μετά ξάπλωσε. Γύρω στις 11.00 το βράδυ ενημερώθηκα από τον αρχιφύλακα ότι δεν κουνιόταν. Ο κρατούμενος παρακολουθούνταν συνέχεια, η ακινησία του μετά από κάποια ώρα, κίνησε υποψίες, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας μπήκε στο κελί του (γύρω στις 23.30) και διαπίστωσε ότι δεν κουνιόταν καθόλου. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας. Στη συνέχεια, στις 00.50 τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

«Τον εξέτασε ο διευθυντής εφημερεύων ιατρός, ο οποίος μετά από καρδιολογικό έλεγχο διαπίστωσε ασυστολία», δηλαδή το θάνατό του. Ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Γρηγόριος Ευσταθιάδης.

«Λάθος η μεταφορά στις φυλακές Νιγρίτας»

«Ήταν λάθος να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Είναι ένα κατάστημα που υπολειτουργεί καθώς έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα κατάστημα που λειτουργεί πλήρως» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Νιγρίτας, Αθανάσιος Τούσιος.

«Στις φυλακές Νιγρίτας που λειτουργούν τα τελευταία τριάμισι χρόνια, είναι ενεργές οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών, ενώ για τη φύλαξη των κρατούμενων, που είναι περίπου τετρακόσιοι, εργάζονται μόνο 38 εσωτερικοί φρουροί και 57 εξωτερικοί. Την ίδια ώρα στις φυλακές δεν υπάρχει νοσηλευτής, ενώ γιατρός βρίσκεται μόνο τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, καταγγέλλει ο κ. Τούσιος και συμπληρώνει: «Είναι άξιο απορίας το συμβάν, όταν ήρθε φαινόταν σε καλή κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, Αριστοτέλη Μανωλά, στις φυλακές Νιγρίτας επικρατεί ησυχία και δεν διατρέχει κανένας λόγος να αποσταλεί επιπλέον αστυνομική δύναμη, πέραν την καθημερινής παρουσίας τους.

Η σορός του Ιλί Καρέλι μετά την ιατροδικαστική εξέταση μεταφέρεται στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας, οι περισσότεροι κρατούμενοι αρνήθηκαν να σιτιστούν, ζητώντας να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί δεν μεταφέρθηκε χθες ο Ι. Καρέλι, στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών προκειμένου να εξεταστεί, καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα εφημερεύων ιατρός.

Η στυγερή δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη

Η άγρια δολοφονία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, ανήμερα της εθνικής επετείου, όταν ο ισοβίτης με τρεις μαχαιριές, στο πρόσωπο, το σώμα και στον λαιμό, αφαίρεσε τη ζωή του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Μαλανδρίνου, την ώρα που ο προαυλισμός είχε τελειώσει και οι κρατούμενοι έμπαιναν ξανά στα κελιά τους. Ο ισοβίτης αρνήθηκε να συμμορφωθεί.

Με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι επιτέθηκε στον δεσμοφύλακά του σε κατάσταση αμόκ, φωνάζοντας «αφού δεν μου δίνετε άδεια, θα σας σκοτώσω!». Ο συνάδελφος του Γιώργου Τσιρώνη δεν πρόλαβε ούτε να αντιδράσει.

H μαχαιριά στην καρωτίδα του υπαρχιφύλακα ήταν μοιραία. Λίγο αργότερα, ο 46χρονος άφησε την τελευταία του πνοή κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Άμφισσας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos