300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Οι θέσεις Μ. Βαρβιτσιώτη για την απεργία της ΠΝΟ

01 Απριλίου 2014 11:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι θέσεις Μ. Βαρβιτσιώτη για την απεργία της ΠΝΟ

test2

skandalis77

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τα μέλη διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με κύριο θέμα συζήτησης τις απεργιακές ακινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση, επίσης, συμμετείχε και αντιπροσωπεία εργαζομένων της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΝΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα μέλη της ΠΝΟ ζήτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων στους ναυτικούς της ΝΕΛ, την απόσυρση του άρθρου 25 από το νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», που προβλέπει τη λειτουργία πλοίου ασφαλείας, ενώ διαφώνησαν με τη διάταξη του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας από την πλευρά του τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποσύρει τη διάταξη για το πλοίο ασφαλείας, καθώς όπως είπε, «δεν καταλύει σε καμία περίπτωση το δικαίωμα της απεργίας των ναυτικών, αλλά εξασφαλίζει ένα minimumακτοπλοϊκής σύνδεσης για τα νησιά και ουσιαστικά διασφαλίζει τη κοινωνική τους συνοχή». Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε ότι το πλοίο ασφαλείας είναι ένα χρόνιο αίτημα των νησιωτών, που αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα, μετά από μακροχρόνιες απεργίες, στην καθημερινότητα τους, στην εμπορική δραστηριότητα και στην κάλυψη βασικών τους βιοτικών αναγκών.

«Ήμουν εγώ, που αποφάσισα την απόσυρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών, χωρίς μάλιστα προηγούμενη ενημέρωση σας, γιατί πιστεύω στον ειλικρινή διάλογο μεταξύ μας», τόνισε ο Υπουργός απευθυνόμενος στο Προεδρείο της ΠΝΟ και προσέθεσε«σε αυτό το τραπέζι δεν υπάρχουν εκβιαζόμενοι, αλλά κυρίως δεν μπορεί να εκβιάζεται η ίδια η κοινωνία». Συγχρόνως, επεσήμανε ότι δεν είναι αντίθετος στο δικαίωμα της απεργίας, αλλά στην κατάχρηση του, που καταστρατηγεί τα δικαιώματα της υπόλοιπης κοινωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να παρέμβει και να συνεννοηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΝΕΛ. «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι σας σε αυτή σας τη διεκδίκηση και το έχω αναφέρει σε όλους τους τόνους. Το τονίζω, διότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους. Παρότι θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να βγάλω από την "πρίζα" μία χρεωκοπημένη εταιρεία, που δεν είναι συνεπής στα δρομολόγια της και δέχομαι εγώ την κριτική γι αυτό από όλες τις πλευρές, δεν το έχω κάνει, για να μην υπάρξει κανένας εργαζόμενος στο δρόμο», σημείωσε. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, ώστε όλες οι πληρωμές στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να γίνονται εγκαίρως.

Τέλος, αναφορικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι αφενός ήταν μνημονιακή υποχρέωση και αφετέρου, δεν αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις προς το χειρότερο. Αντίθετα, όπως ανέφερε, δημιουργούν προϋποθέσεις ευελιξίας και ανταγωνιστικότητας στους ναυτικούς και τις εταιρείες, ώστε να τονωθεί η απασχόληση στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

πηγή: Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Δεύτερη μέρα απεργίας της ΠΝΟ
Νέα 24ωρη απεργία αύριο από τη... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά  του Blue Star Δήλος για το 2026 – Εντυπωσιακές εικόνες (Βίντεο + Φωτό)

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά του...

01 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Luura στην Ελλάδα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο...

06 Ιανουαρίου 2026
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

03 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Γροιλανδία: Τι καθιστά το παγωμένο νησί τόσο σημαντικό για τον Τραμπ και τις ΗΠΑ

Γροιλανδία: Τι καθιστά το παγωμένο...

07 Ιανουαρίου 2026
Λαϊκές αγορές: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις, δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τα κύρια αιτήματα

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλονται οι κιν...

07 Ιανουαρίου 2026
Κυβερνητικές πηγές σε αγρότες: Μόνο αν είστε όλοι μαζί θα συναντηθείτε με τον πρωθυπουργό -Παραπέμπουν σε Χατζηδάκη-Τσιάρα μεμονωμένα μπλόκα (Βίντεο)

Κυβερνητικές πηγές σε αγρότες: Μόνο...

07 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ