×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τα πειστήρια οδηγούν στο Βέλγιο για τον ένα τόνο ηρωίνη

18 Ιουνίου 2014 10:17

Εγγραφα και αποδείξεις πληρωμής που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία αποστολής των ναρκωτικών στη Δυτική Ευρώπη περιλαμβάνει η δικογραφία του Λιμενικού για την πολύκροτη υπόθεση κατάσχεσης ενός τόνου ηρωίνης σε Φιλοθέη και Κορωπί.

Για παράδειγμα, προκύπτει ότι τα μέλη του κυκλώματος μίσθωσαν «μόλις» την 4η Ιουνίου (οκτώ ημέρες πριν από τη σύλληψή τους) την αποθήκη στο Κορωπί όπου γινόταν η συσκευασία της ηρωίνης μέσα σε σάκους με μαρμαρόσκονη. Ακόμη αποδεικνύεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες, ο 31χρονος Τούρκος υπήκοος V.A., κατέβαλε τη 10η Ιουνίου προκαταβολή 500 ευρώ για την αγορά του μαύρου τζιπ Mercedes (με πινακίδα κυκλοφορίας ΝΗΑ 7660) με το οποίο οι διακινητές μετέφεραν τα ναρκωτικά από τη μονοκατοικία της Φιλοθέης στην αποθήκη στο Κορωπί. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης τιμολόγιο αγοράς περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος, το οποίο ήταν απαραίτητο προκειμένου οι διακινητές να φορτώσουν την ηρωίνη στις νταλίκες που θα τη μετέφεραν στο Βέλγιο. Προκύπτει μάλιστα ότι το τιμολόγιο αγοράς έχει εκδοθεί (τη 10η Ιουνίου) σε εταιρεία με έδρα το χωριό Masmechellen του Βελγίου. Εν ονόματι εταιρείας με έδρα την πόλη Charleroi έχει εκδοθεί την 11η Απριλίου και το τιμολόγιο αγοράς μαρμαρόσκονης μέσα στην οποία οι διακινητές επρόκειτο να κρύψουν την ηρωίνη. Από την πόλη Limburg του Βελγίου τέλος έχει γίνει και η εξόφληση του κόστους διαμονής μελών του κυκλώματος σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Στις συγκεκριμένες αποδείξεις πληρωμής μάλιστα αναγράφονται τα στοιχεία ατόμου πιθανόν τουρκικής καταγωγής ή Τούρκου υπηκόου που δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ασύλληπτο μέλος της σπείρας ή όχι. Στην κατάθεσή του ο διοικητής Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που είχε την ευθύνη της επιχείρησης εξάρθρωσης του κυκλώματος, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, τουρκικής καταγωγής Βέλγος υπήκοος S.B., 44 ετών, προσέγγισε τον ιδιοκτήτη του πολυτελούς ξενοδοχείου της Αττικής Plaza Resort προτείνοντάς του να αγοράσει ολόκληρη την επιχείρηση αντί 20 εκατ. ευρώ! Επιπλέον, σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεση του Πλωτάρχη του Λ.Σ., ο 44χρονος S.B. ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας «να προβεί σε κράτηση και έκδοση εισιτηρίου οδηγού και νταλίκας που θα ερχόταν από το Βέλγιο προκειμένου να φορτώσει τα ναρκωτικά με συγκάλυψη φορτίο από μαρμαρόσκονη».

Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή Πειραιά οι πέντε από τους συνολικά 12 συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα. Πρόκειται για τον 40χρονο επιχειρηματία Ευ. Γ., την πρώην σύζυγό του και ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας στη Φιλοθέη Κ. Στ., τον 46χρονο σύντροφό της, τη μητέρα της, 73 ετών, καθώς και την 58χρονη Βουλγάρα οικιακή βοηθό. Και οι πέντε συνελήφθησαν στη μονοκατοικία της οδού Αθ. Διάκου στη Φιλοθέη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 577 κιλά ηρωίνης. Αργά χθες το βράδυ ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η 73χρονη και η 58χρονη οικιακή βοηθός. Αντίθετα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 40χρονος επιχειρηματίας, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφος της τελευταίας.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos