×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Διαδίκτυο: Σταμάτησαν επίδοξο μακελάρη

08 Ιουλίου 2014 13:15

Απειλούσε να γίνει ο Μπρέιβικ της Ελλάδας, αφού μέσω facebook προειδοποιούσε ότι θα μπει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και «θα τους κάψει όλους».

Η ανησυχία μεγάλωσε τις τελευταίες μέρες, αφού ο εκφοβισμός εντεινόταν. Πολλώ δε μάλλον που σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια από τις 77 δολοφονίες που διέπραξε ο ακροδεξιός μακελάρης Μπρέιβικ στη Νορβηγία! Τελικά ο 21χρονος φοιτητής του πανεπιστημίου εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ίδιος κατά το τετ α τετ που είχε με τους αστυνομικούς ζητούσε συγνώμη για όσα είχε γράψει.

Ολα ξεκίνησαν πριν από τρεις μέρες, όταν οι πρυτανικές αρχές κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι συγκεκριμένο άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές κατά προσώπων και πραγμάτων του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω του facebook.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, ο φοιτητής έλεγε ότι είναι οργισμένος με το σύστημα των πανεπιστημίων, τον τρόπο βαθμολόγησης και κατάταξης. Ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο από το σύστημα και δήλωνε σε κάθε τόνο ότι θα κάνει μεγάλο κακό.

Η έρευνα

Οι ειδικοί δεν επιθυμούσαν να επαναλάβουν λάθη που έχουν γίνει στο εξωτερικό, όπου επίδοξοι μακελάρηδες προαναγγέλλουν τις προθέσεις τους, αλλά κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά... Γι' αυτό αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα.

Τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται για φοιτητή του ΠΑΠΕΙ. Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε. Το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos