ΕΝΦΙΑ: Σήμερα οι διευκρινίσεις για την α' δόση

07 Αυγούστου 2014 11:18

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν απο το υπουργείο Οικονομικών οι διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς εξετάζεται η μετακίνηση της πληρωμής της πρώτης δόσης για τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρενέβη προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και ζήτησε να διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν οι στρεβλώσεις από το νέο σύστημα φορολόγησης ακίνητης περιουσίας. Η Γ.Γ. Εσόδων, αφού εκδώσει τις απαραίτητες εγκυκλίους, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε νέα εκκαθάριση των σημειωμάτων που αφορούν τις εν λόγω περιοχές και ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Υπό τα νέα δεδομένα, δεν έχει καταστεί ακόμη ξεκάθαρο πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση. Βουλευτές των δύο κυβερνητικών κομμάτων πρότειναν χθες να μετατεθεί κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης, δηλαδή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα αύξησης των δόσεων, με την τελευταία να καταβάλλεται πιθανότατα τον Φεβρουάριο. Το ερώτημα που προκύπτει, πλέον, είναι αν μετά τις προσαρμογές που προανήγγειλε χθες το υπουργείο Οικονομικών, υπό την ασφυκτική πίεση του κύματος αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των ενημερωτικών σημειωμάτων, θα εισπραχθούν τα 2,65 δισ. ευρώ, που έχουν προϋπολογισθεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας.

Αναφερόμενη στα λάθη που έγιναν στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, τα οποία προκάλεσαν και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, η κα. Βούλτεψη έριξε την ευθύνη σε μία αλυσίδα ανθρώπων και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κτλ» είπε σχετικά.

Η κ.Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους πολίτες είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους» κάνοντας επιπλέον λόγο για προσωρινότητά τους.

«Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτης ανάγκης. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos