Μίνι ωράριο αντί ομαδικών απολύσεων - Τα ψιλά γράμματα στο πόρισμα των σοφών

01 Οκτωβρίου 2016 10:49

Μειωμένη έως και μηδενική απασχόληση με επίδομα ανεργίας προτείνουν οι εμπειρογνώμονες

Συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό, επαναφορά της επεκτασιμότητας για συλλογικές συμβάσεις και της ευνοϊκότερης ρύθμισης -εκτός και αν οι κοινωνικοί εταίροι προβλέψουν εξαιρέσεις-, κατάργηση ή αντικατάσταση του ισχύοντος συστήματος για τις ομαδικές απολύσεις και «εργασία μειωμένου ωραρίου» -ακόμη και μηδενικού- για την αποτροπή τους, όπως και αντικατάσταση του ειδικού κατώτατου μισθού για τους νέους με έναν «μειωμένο κατώτατο μισθό βάσει εργασιακής εμπειρίας» για δύο χρόνια προτείνουν κατά πλειοψηφία ή ομοφώνως οι 8 «Σοφοί» για την εργασιακή μεταρρύθμιση που βρίσκεται επί θύραις.

Ο 12λογος των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε το πόρισμά τους «θετική βάση» για μια ιδιαίτερα σκληρή διαπραγμάτευση που έρχεται. «Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να κρατήσουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι το Ταμείο τάσσεται υπέρ της γενικευμένης απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και «ζητάει αίμα».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos