Δυο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα κοντά στη Ναύπακτο

21 Σεπτεμβρίου 2014 12:09

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις 3.45 και στις 4.15 τα ξημερώματα με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Δυο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα κοντά στη Ναύπακτο

Στις 3.45 σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση, η οποία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ. Μισή ώρα αργότερα σημειώθηκε δεύτερη δόνηση, η οποία είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Πάτρα, τη Ναύπακτο, το Ρίο, το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ακολούθησαν και άλλες, μικρότερου μεγέθους, οι οποίες έγιναν αισθητές κυρίως στις περιοχές της Ναυπάκτου και του Ρίου.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο ΑΠΕ - ΜΠΕ η σεισμολόγος βάρδιας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου καταγράφεται από την Παρασκευή σεισμική δραστηριότητα.

Ας σημειωθεί, ότι το απόγευμα της Παρασκευής είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση από την ίδια περιοχή, η οποία είχε ένταση 4 Ρίχτερ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos