Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας

19 Οκτωβρίου 2016 11:48

Στην ουσία της υπόθεσης περνά πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας, για να εξετάσει σε επόμενες διασκέψεις (που ίσως χρειαστούν λίγες εβδομάδες) τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που έχουν υποβάλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τα ζητήματα της αδειοδότησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από μία έντονα φορτισμένη διάσκεψη (λόγω και του νοσηρού κλίματος που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα) σχεδόν τεσσάρων ωρών, οι δικαστές του ΣτΕ στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή τους έκριναν (με πλειοψηφία 16-9 ψήφων) ότι πρέπει να αποκρούσουν τα τυπικά νομικά ζητήματα που είχαν τεθεί για την πρόοδο της δίκης και συνεπώς να προχωρήσουν στη διερεύνηση των συνταγματικών προβλημάτων.
Αντίθετα προς την εισήγηση, που ζητούσε να απορριφθούν οι προσφυγές σε αυτό το στάδιο για διάφορους νομικούς λόγους (σχετικά με το εάν μπορεί να κριθεί η συνταγματικότητα μέσω της προσβολής της προκήρυξης του διαγωνισμού, εάν έχουν τα κανάλια εξ αυτού του λόγου έννομο συμφέρον για συνέχιση της δίκης κ.λπ.), η πλειοψηφία των δικαστών δέχθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι, με βάση τη νομολογία που έχει διαμορφώσει το ΣτΕ, οι προσφυγές αυτές θεωρείται ότι είναι παραδεκτές και επομένως μπορεί να εξεταστεί η ουσία τους.

Για την επίλυση των συνταγματικών ζητημάτων θα χρειαστούν ασφαλώς μερικές διασκέψεις, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι και μόνο για τα (κομβικής, πάντως, σημασίας) τυπικά ζητήματα απαιτήθηκαν συζητήσεις σχεδόν 14 ωρών μέχρι να φτάσουμε στην τρίτη (τυπικά, πέραν της διακοπείσας) και? φαρμακερή διάσκεψη, όπου δόθηκαν οι συγκεκριμένες απαντήσεις, όπως είχαμε προβλέψει με βάση την πλειοψηφία των σχετικών γνωμών που είχαν διατυπωθεί στις έως τώρα διασκέψεις.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos