Μέχρι την 31η Οκτωβρίου οι νέες διοικήσεις των τραπεζών

23 Οκτωβρίου 2016 12:49

Ο Γιάννης Στουρνάρας πέρασε πρώτος τις πόρτες του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται ο νέος γύρος επαφών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες με τις διοικήσεις των τραπεζών.


Αυτή την ώρα, συνάντηση με τους θεσμούς έχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.
Οι συζητήσεις αυτές αναμένεται να αγγίξουν την ουσία της δεύτερης αξιολόγησης. Προσερχόμενος στις διαπραγματεύσεις, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελούν μέρος της β’ αξιολόγησης.
Ο ίδιος, ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανέφερε ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν τεθεί στο τραπέζι.
Στην «ατζέντα» των σημερινών συζητήσεων περιλαμβάνονται επίσης, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos