Σε ισχύ η εγκύκλιος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

10 Νοεμβρίου 2014 12:29
Αποστέλλεται στα ταμεία και τίθεται σε ισχύ από σήμερα η εγκύκλιος για τη ρύθμιση χρεών μέχρι και σε 100 δόσεις.
Έως τις 31 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις. Αναγκαία προϋπόθεση να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από τον Οκτώβριο και μετά.

Στην εγκύκλιο, που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προβλέπονται εκπτώσεις στις προσαυξήσεις, που κυμαίνονται από 20% στην περίπτωση που η οφειλή πληρωθεί σε 100 δόσεις μέχρι και 100% για εφάπαξ καταβολή. Εκτός ρύθμισης βγαίνουν όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν δύο δόσεις.

Για την ένταξη στη ρύθμιση αρκεί μία αίτηση, η οποία για τις οφειλές που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ θα υποβάλλεται απευθείας στα κατά τόπους αρμόδια περιφερειακά ΚΕΑΟ. Για τις λοιπές οφειλές του ΙΚΑ, δεδομένου ότι διενεργείται μηνιαίως ο έλεγχος των εισφορών οι οποίες έχουν δηλωθεί και έχουν καταβληθεί στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ), η αίτηση για ρύθμιση υποβάλλεται απευθείας στο αρμόδιο περιφερειακό ΚΕΑΟ και στις ταμειακές υπηρεσίες των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως την 1η Δεκεμβρίου θα έχει δημιουργηθεί ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα για όλα τα ταμεία.

Ενημερωτική εκδήλωση

Ενημερωτική εκδήλωση -ανοιχτή συζήτηση- με θέμα: «Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία» συνδιοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.00.

Συντονιστές της συζήτησης θα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης.

Με ομιλίες τους θα συμμετάσχουν η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, ο διοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου.

Η εκδήλωση, η οποία θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αίθουσα ΕΡΜΗΣ (6ος όροφος).

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos