300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επτά στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο

12 Νοεμβρίου 2014 12:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επτά στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο

test2

react2 2025

skandalis77

Συνεχίζεται η αύξηση της διείσδυσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή της χώρας (ΕΛΣΤΑΤ), το 2014 σημειώθηκε

σημαντική αύξηση του ποσοστού των συνδεδεμένων ελληνικών νοικοκυριών στο Διαδίκτυο, όπως επίσης και του πληθυσμού που χρησιμοποιεί συστηματικά Η/Υ και Διαδίκτυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 66% (περίπου 7 στα 10) των ελληνικών νοικοκυριών διαθέτει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το ποσοστό είναι κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί ένα χρόνο πριν. Από αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών (98,6%) διαθέτει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση της πρόσβασης νοικοκυριών στο Διαδίκτυο καταγράφεται στα νησιά του Αιγαίου και της Κρήτης. Στις περιοχές αυτές η πρόσβαση βελτιώθηκε μέσα στο 2014 κάτι λιγότερο από 20 ποσοστιαίες μονάδες και από 47,6% ανήλθε σε 66,3% το α΄ τρίμηνο του 2014. Η μικρότερη αύξηση, περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφηκε στην Αττική. Από 68,9% ανήλθε σε 71,1%.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση των Η/Υ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2014 το 63% του πληθυσμού ηλικίας 16-74 ετών χρησιμοποιούσε Η/Υ και διέθετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση της χρήσης καταγράφεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 16 και 74 ετών, με την πιο μεγάλη αύξηση να καταγράφεται στην ηλικιακή κατηγορία των 65 έως 74 ετών. «Αντίστοιχα», επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ, «για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, η μεγαλύτερη μείωση, σε σχέση με το 2013, καταγράφηκε για την ηλικιακή ομάδα 16 έως 24 ετών». Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι η αύξηση της χρήσης των ΤΠΕ στις γυναίκες ανέρχεται στο 8,7% και στους άνδρες στο 2,8%.

Σημαντική αύξηση παρατηρείται και στη χρήση του Διαδικτύου μέσω ασύρματων τεχνολογιών. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το α΄ τρίμηνο του 2014 έκανε χρήση του Διαδικτύου μέσω κινητής συσκευής το 58,4% των πολιτών της χώρας, ηλικίας 16-74 ετών, από 44,7% πριν από ένα χρόνο. Οι πιο πολλοί κάνουν χρήση των δικτύων Wi-Fi (50,7%), ενώ η χρήση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι περιορισμένη (33,1%). Οι χρήστες αξιοποιούν τις ΤΠΕ μεταξύ άλλων για online διάβασμα εφημερίδων, ιστοσελίδων (84,9%), για αναζήτηση πληροφοριών (82,3%), για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων (79,8%), για τη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δίκτυα (64,3%) κ.λπ. Η ΕΛΣΤΑΤ γνωστοποίησε ότι σε δεύτερο χρόνο θα ανακοινώσει τα στοιχεία της ίδιας έρευνας σε ό,τι αφορά τη χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ.λπ.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αφορούν την περίοδο 1/1-31/3/2014 κατά την οποία διεξήχθη η συγκεκριμένη έρευνα μέσω τηλεφώνου σε δείγμα 4.129 νοικοκυριών και σε ισάριθμα μέλη τους, ηλικίας 16 έως 74 ετών. Τα στοιχεία καταδεικνύουν την ανωριμότητα της ελληνικής αγοράς, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δείκτες από τους προαναφερόμενους που στην Ελλάδα εξακολουθούν να αυξάνονται, στη Βόρεια Ευρώπη (π.χ. Σκανδιναβία, Γερμανία κ.λπ.) έχει σταματήσει η μεταβολή τους εδώ και μερικά χρόνια.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« «Ασφυκτιά» το ΕΚΠΑ: Εως και 10...
Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν: Παλιά Κοκκινιά, Βοτσαλάκια, Καμίνια -Τι ετοιμάζουν ηθοποιοί και βετεράνοι ποδοσφαιριστές

Οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν:...

08 Νοεμβρίου 2025
Δήμαρχος Πάρου: «Η Πάρος είναι το 3ο νησί πανελλαδικά στην έκδοση οικοδομικών αδειών…» (Bίντεο)

Δήμαρχος Πάρου: «Η Πάρος είναι το 3...

07 Νοεμβρίου 2025
Πάρος – Εμπορικό Λιμάνι: Αισιοδοξία για την υλοποίησή του εξέφρασε στο Δ.Σ. ο Δήμαρχος του νησιού (Βίντεο)

Πάρος – Εμπορικό Λιμάνι: Αισιοδοξία...

07 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Εκπαιδευτική δράση της Βlue Star Ferries στο νησί των Φούρνων στο πλαίσιο του προγράμματος "Πλέουμε Μαζί"

Εκπαιδευτική δράση της Βlue Star Fe...

13 Νοεμβρίου 2025
Πιερρακάκης για Shein και Temu: «Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών στα μικροδέματα από τρίτες χώρες»

Πιερρακάκης για Shein και Temu: «Η...

13 Νοεμβρίου 2025
Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας (13/11)

Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις...

13 Νοεμβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ