300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Η φόρμουλα για τη διαγραφή χρεών από την Εφορία

16 Νοεμβρίου 2016 12:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η φόρμουλα για τη διαγραφή χρεών από την Εφορία

test2

test2

Σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προβλέπει κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους -υπέρ τρίτων- στο πλαίσιο της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς τέθηκε χθες για ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και των θεσμών, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί ένα από τα ακανθώδη θέματα ώστε να λάβει την τελική του μορφή το νομοσχέδιο για τις fast track και εκτός δικαστικών αιθουσών διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις σε τράπεζες, Δημόσιο και λοιπούς πιστωτές.

Συνάντηση
Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε ανώτατο επίπεδο συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής εκπροσώπησης των θεσμών, ώστε να επιδιωχθεί, όπου κρίνεται απαραίτητη, η λήψη πολιτικών αποφάσεων για την υλοποίηση του σχεδίου λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης «κόκκινων» επιχειρηματικών χρεών.

Χθες, για περισσότερες από οκτώ ώρες, τα τεχνικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους συζητούσαν με τα στελέχη των δανειστών την πρόταση της ελληνικής πλευράς για τους φόρους που θα υπάρχει η δυνατότητα να «κουρεύονται» προκειμένου μια επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.
Σύμφωνα με την εισήγηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, θα υπάρχει ιεράρχηση των φόρων που θα μπορούν να σβηστούν.

Πρώτα λοιπόν θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και έπειτα ακόμη και μέρος του αρχικού κεφαλαίου καθυστερούμενων φόρων.
Δεν θα διαγράφονται φόροι υπέρ τρίτων που έχουν παρακρατηθεί από την επιχείρηση, όπως ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.
Τα στοιχεία που παρουσίασαν τα τεχνικά κλιμάκια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πέραν του ότι είναι ποινικό αδίκημα η παρακράτηση φόρων, αν το «κούρεμα» προχωρήσει και σε αυτήν την κατηγορία, τότε το ποσοστό διαγραφής θα ξεπεράσει και το 70%, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους παραίνεσης της φοροδιαφυγής.

Οπως αναφέρουν πηγές στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων η ελληνική πρόταση πέρασε από το «κόσκινο» των στελεχών των δανειστών προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αλλά και να γίνουν σενάρια ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί βήμα συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών, με δεδομένο ότι στις αρχικές συζητήσεις οι δανειστές και ιδίως η πλευρά του ΔΝΤ επέμεναν στη δυνατότητα της άνευ περιορισμών διαγραφής φόρων.
Πάντως, ανάμεσα στα άλλα θέματα που απομένουν να συζητηθούν είναι ο τρόπος λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού και για την ακρίβεια μέχρι ποιο σημείο θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία υπαγωγής και διαπραγμάτευσης του επιχειρηματία-οφειλέτη με τους πιστωτές και ιδίως σε ό,τι αφορά τις μεσαίες επιχειρήσεις, εκείνες δηλαδή με τζίρο από 2 έως 25 εκατ. ευρώ.

Ο χρόνος διάρκειας
Επιπλέον, σημεία που χρήζουν πολιτικής απόφασης για την επίτευξη συμφωνίας είναι κι εκείνα για τον χρόνο διάρκειας του νέου πλαισίου. Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προτείνει τα δύο χρόνια και οι θεσμοί αντιτείνουν τον έναν χρόνο ζωής του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Σημειώνεται ότι ο νέος τρόπος ρύθμισης χρεών θα είναι γρήγορος και αυτοματοποιημένος, με τη δυνατότητα να υπαχθούν σε αυτόν όλες οι επιχειρήσεις και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, παρέχοντας τη δυνατότητα δραστικών ρυθμίσεων όλων των επιχειρηματικών χρεών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βράσατε μακαρόνια; Μην πετάτε...
Προσοχή στη μέθοδο «man in the... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Μετατόπιση μηχανήματος έργου και πτώση στον καταπέλτη του «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ»

Μετατόπιση μηχανήματος έργου και πτ...

10 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία Δημοτικό Στάδιο: Τελικός Κυπέλλου  Θύελλα Καμαρίου - Ελλάς Σύρου

Πάρος – Παροικία Δημοτικό Στάδιο: Τ...

10 Μαϊος 2025
Συλλήψεις σε Μύκονο και Κέα

Συλλήψεις σε Μύκονο και Κέα

10 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ