Παραδίδεται τον Δεκέμβριο ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη...

21 Νοεμβρίου 2016 12:57

Σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία τίθεΝται ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των έργων στην ευρύτερη περιοχή από κυβερνητικό κλιμάκιο.


Οι υπουργοί Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, επιθεώρησαν αρχικά την πρόοδο των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Μορέα, εν όψει της οριστικής παράδοσής του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου: «Πιστεύουμε ότι έγινε πάρα πολλή δουλειά αυτούς τους μήνες για να ολοκληρωθεί το έργο. Εγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της σύμβασης και η ολοκλήρωσή του αποτελεί μια δικαίωση για όλους μας», επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν τα αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους την επόμενη χρονιά, όπως έχει συμφωνηθεί, ενώ τόνισε και τη σημασία της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης της Καλαμάτας, επισκεπτόμενος το αντιπλημμυρικό έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών - Νέας εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας».

Σε σύσκεψη που είχαν οι τρεις υπουργοί, μάλιστα, με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθούν τρία νέα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη και τη Μεσσήνη, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι χρόνιες παθογένειες δεν αποτελούν άλλοθι για «να αφήσουμε τις φτωχές γειτονιές της Καλαμάτας και των αστικών κέντρων να πλημμυρίζουν γιατί κάποιοι δεν προέβλεψαν να ολοκληρώσουν τον χωροταξικό σχεδιασμό και να κάνουν αυτά που έπρεπε για να συμπληρώσουν τις κοινωνικές υποδομές».

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos