Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στη Eurobank

25 Δεκεμβρίου 2014 14:27
Η ομάδα «Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης» ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια σε τράπεζα του Χαλανδρίου.
Με προκήρυξή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, επισημαίνει ότι επρόκειτο για μια ενέργεια που σχετιζόταν με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δράστες ήταν «μια αντάρτικη ενέργεια σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του αναρχικού αιχμαλώτου Νίκου Ρωμανού».

Παράλληλα, οι δράστες αναφέρονται και στους λόγους αποτυχίας της επίθεσης επισημαίνοντας πως η βόμβα δεν εξερράγη καθώς υπήρχε κάποιο κατασκευαστικό λάθος.

Οι υπογράφοντες την προκήρυξη σημειώνουν δε πως στόχος τους είναι η δημιουργία ενός επαναστατικού κινήματος με «αναρχικά χαρακτηριστικά» που θα «στηρίζει και θα οργανώνει» ένοπλες οργανώσεις και «ευρύτερες επιθετικές πρωτοβουλίες», με στόχους την «ολική ρήξη με το κυρίαρχο καθεστώς» και την «κατάργηση κράτους και κεφαλαίου».

Η απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Χαλάνδρι έγινε τα ξημερώματα της 10ης Δεκεμβρίου. Η βόμβα αποτελείτο από περίπου 2 κιλά ζελατοδυναμίτιδας, συστοιχία μπαταριών του 1,5 V, ρολόι, πυροκροτητή και λαμπτήρα πυρακτώσεως. Η εκρηκτική ύλη ήταν συμπιεσμένη μέσα σε μεταλλικό κουτί καφέ και τοποθετημένη μέσα σε σάκο που βρέθηκε έξω από την τράπεζα, μπροστά σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos