Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

06 Ιανουαρίου 2015 16:03

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του υπηκόου Ρουμανίας, ηλικίας 26 ετών που συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, καθώς και του ασύλληπτου

συνεργού του που κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής κατά του συλληφθέντος δράστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποτύπωμα του συλληφθέντος βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, όπως και ενός άλλου νεαρού άνδρα, επίσης απο τη Ρουμανία, ο οποίος αναζητείται.

Ο νεαρός συνελήφθη σε πλατεία της Αθήνας και κατά την διάρκεια της ανάκρισης ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του Μένη Κουμανταρέα οφείλεται σε ατύχημα. Είπε στους αστυνομικούς ότι γνωριζόταν εδώ και μία δεκαετία με τον συγγραφέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου στο σπίτι του, στην οδό Ζακύνθου 3, στην Κυψέλη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του νεαρού Ρουμάνου, πήγαν με τον συνεργό του στο σπίτι του Μ. Κουμανταρέα για να του ζητήσουν δανεικά κι επειδή αρνήθηκε, τον έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

Οπως είχε προκύψει απο τη νεκροψία, το θύμα είχε δώσει μάχη με τους δράστες και είχε στραγγαλιστεί με γυμνά χέρια.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos