Νέο κύμα κακοκαιρίας τα Θεοφάνεια: Έρχονται χιόνια και παγετός

02 Ιανουαρίου 2017 17:38

Δεν πρόλαβαν να λιώσουν καλά-καλά τα χιόνια που έπεσαν την προηγούμενη εβδομάδα και έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, ξεκινώντας σταδιακά από την Πέμπτη για να κορυφωθείτ ην Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανείων


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θασημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμηκαι σε περιοχές της ηπειρωτικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ, οι οποίοι αργά τοαπόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

Την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανείων, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με προσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά σημεία και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπες περιοχές. στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο. Σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένται ύφεση των φαινομένων

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειώσει πτώση από Βορρά σε Νότο. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos