Έτος Ρεκόρ για την Κρουαζιέρα το 2016 (+31,4%)

17 Ιανουαρίου 2017 12:30

Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του Υπ.Τουρισμού για «χρονιά - ρεκόρ» και στην κρουαζιέρα, το 2016. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της ΤτΕ οι συνολικοί επισκέπτες κρουαζιέρας ξεπέρασαν στο εννεάμηνο (Ιαν.-Σεπτε.'16) τα 2,7 εκατ (2,737 εκατ), σημειώνοντας πρωτόγνωρη αύξηση των απόλυτων μεγεθών κατά +31,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2015.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εννεάμηνο '16 οι συνολικοί επισκέπτες ξεπέρασαν κατά 100.000 τους επισκέπτες κρουαζιέρας ολόκληρου του 2015 και με τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων να επεκτείνονται το '16 ως και το Δεκέμβριο, γίνεται αντιληπτό ότι ο στόχος που είχε θέσει το Υπ.Τουρισμού των 3 εκατ. επιβατών θα υπερκαλυφθεί.

Από πλευράς εσόδων σημειώθηκε εκ νέου αύξηση +2,4% στο εννεάμηνο, με τις εισπράξεις να αγγίζουν τα 430 εκατ ευρώ, στηρίζοντας σημαντικά τις οικονομίες των νησιών σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Εξέλιξη αρκετά ελπιδοφόρα για το 2017 λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας που παρουσιάζεται στην Ανατολική Μεσόγειο (Τουρκία, Αίγυπτο), αφού παρά το τεράστιο πρόλημα του προσφυγικού και της πολιτικής κρίσης στην Τουρκία, η Ελλάδα όχι μόνο άντεξε στον τομέα της κρουαζιέρας, αλλά θριάμβευσε με νέο ρεκόρ.

Από το Υπουργείο Τουρισμό τονίζουν ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξωγενής παράγοντες με την ελληνική κρουαζιέρα - η προσφυγική κρίση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο - έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης από το 2015, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά και το οποίο αναπτύχθηκε το 2016.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την κρουαζιέρα έγιναν επαφές με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου και επετεύχθη μέσω συμφωνιών, η διατήρηση της Ελλάδας ως προορισμού στην Ανατολική Μεσόγειο παρά την αποχώρησή τους από την Αίγυπτο ή την Τουρκία. Ενώ, ενισχύθηκε η προσέλκυση και προσθήκη νέων δρομολογίων από ευρωπαϊκές εταιρείες και tour operators που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα προς την Ελλάδα τόσο για το 2017, όσο και για το 2018.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos