Σχηματίσθηκαν δύο δικογραφίες για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

26 Φεβρουαρίου 2017 20:35

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκαν δύο δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος 30χρονου ημεδαπού και άγνωστου δράστη, αντίστοιχα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.


Για τη διερεύνηση των υποθέσεων προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν ή/και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε οικίες στην Αττική και στην Κορινθία.
Ακολούθησαν έρευνες, την 21 και 22 Φεβρουαρίου 2017, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις παραπάνω οικίες, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• φορητός Η/Υ,
• κινητό τηλέφωνο και
• εσωτερικός σκληρός δίσκος.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ η προανάκριση για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του άγνωστου δράστη συνεχίζεται.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos