Όλο και λιγότερες γυναίκες σε διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα

09 Μαρτίου 2017 15:04

“Γένους αρσενικού” είναι, πλέον, οι διοικητικές ομάδες όλο και περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων.


Στην Ελλάδα, το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές θέσεις διαμορφώνεται σε 20% για το 2017, επίδοση που τοποθετεί τη χώρα μας στις δέκα τελευταίες θέσεις της λίστας αναφορικά με την εκπροσώπηση των γυναικών στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια του επιχειρείν.

Σε μόλις 20% ανέρχεται το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές θέσεις, η χαμηλότερη επίδοση από το 2011Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Grand Thorton, στην Ελλάδα σημειώθηκε σημαντική μείωση του αριθμού των γυναικών σε διοικητικές θέσεις, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό ένα μόλις χρόνο νωρίτερα ήταν 27%. Το ποσοστό αυτό είναι, επίσης, το χαμηλότερο που σημειώνει η Ελλάδα από το 2011.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν να επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες μάνατζερ στην Ελλάδα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της “γυάλινης οροφής” (glass ceiling), δηλαδή “συσσωρεύονται” στις χαμηλές βαθμίδες της διοικητικής ιεραρχίας και ανελίσσονται δύσκολα σε αυτή. Ως θετικό, πάντως, αξιολογεί η έρευνα το γεγονός πως, παρά την πτώση, το ποσοστό των εταιρειών που δεν έχουν καθόλου γυναίκες στη Διοίκηση, μειώθηκε κατά 2% το 2017 σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στο 27%, πολύ κάτω του παγκόσμιου μέσου όρου, που είναι 34%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έρευνα (International Business Report της Grant Thornton), μια στις τέσσερις ανώτερες διοικητικές θέσεις καλύπτονται πλέον από γυναίκες το 2017. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές ομάδες έχει αυξηθεί κατά μόλις 1% το τελευταίο έτος, από 24% το 2016 σε 25% το 2017. Δυστυχώς, παράλληλα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν έχουν γυναίκες σε διοικητικές θέσεις έχει αυξηθεί από 33% το 2016 σε 34% το 2017.

www.sepe.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos