Σχηματίστηκε δικογραφία για ιστoσελίδα τυχερών παιγνίων

09 Μαϊος 2017 15:00

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών δράσεων και ερευνών για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για ιστοσελίδα που παρείχε υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, χωρίς να διαθέτει τη προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αρχικά εντοπίστηκε η ανωτέρω ιστοσελίδα, ενώ προέκυψε ότι η διαχειρίστρια εταιρείας της, κατείχε άδεια στην αλλοδαπή.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων της ιστοσελίδας, ενώ πραγματοποιήθηκε και αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο επίμαχος ιστότοπος λειτουργούσε βάσει άδειας που κατείχε στο Κουρασάο, χωρίς ωστόσο να κατέχει άδεια σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας.

Για τα παραπάνω, ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία και εισήγαγε την παράνομη ιστοσελίδα στην τελευταία έκδοση του Καταλόγου μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Τυχερών Παιγνίων (blacklist).

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι διαδικτυακές έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων θα συνεχιστούν με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση επισημαίνεται ότι η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια, τα οποία διοργανώνονται χωρίς άδεια από την Ελληνική Δημοκρατία, επισύρει αυστηρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά και ενημερώνει στους χρήστες - παίκτες τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου, να συμβουλεύονται πάντα τον σχετικό κατάλογο μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Τυχερών Παιγνίων (Blacklist) που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) https://www.gamingcommission.gov.gr/

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos