Πάνω από 40.000 παιδιά μένουν εκτός των παιδικών σταθμών

06 Ιουλίου 2017 13:45

Από τους 132.982 που έκαναν αίτηση και πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις voucher πήραν τελικά οι 92.231 - Για δημιουργία παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα μιλούσε η Θεανώ Φωτίου

Περισσότερα από 40.000 παιδιά μένουν εκτός των παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα, παρ' ότι οι οικογένειές τους πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να λάβουν το πολυπόθητο voucher που ισοδυναμεί με μια θέση σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό που μετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της Αυτοδιοίκησης, ο αριθμός των παιδιών που δεν θα καταφέρουν να βρουν μια δωρεάν θέση σε παιδικό σταθμό θα ανέβει πολύ περισσότερο, λόγω της κατανομής των θέσεων ανά την Ελλάδα! Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του 1ου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς «για όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών».

«Σε λίγο καιρό θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο, αλλά και το 1ο και το 2ο παιδί. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις 6 του περασμένου Απριλίου και συμπλήρωνε: «Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».

Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο ίδιο μήκος κύματος, έκανε ανάλογες εξαγγελίες για δημιουργία παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα «αναβάλλοντας» ωστόσο την εξαγγελία για την εξασφάλιση δωρεάν θέσεων σε σταθμούς για όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών για το 2018 και το πρόγραμμα των ... αντιμέτρων.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos