Αυτοδυναμία ΝΔ με διαφορά 10,7% από ΣΥΡΙΖΑ

10 Σεπτεμβρίου 2017 15:34

Με την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ανεβαίνει στο 12,4% - Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου - Ντέρμπι για τον νέο αρχηγό στην κεντροαριστερά - Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για τις κάλπες της 5ης και της 12ης Νοεμβρίου

Με δύο πολύ σημαντικές δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν το πολιτικό σκηνικό κυκλοφορεί το ΘΕΜΑ.

Στο πρώτο γκάλοπ της Marc αποτυπώνεται η διάθεση του εκλογικού σώματος απέναντι στα πολιτικά κόμματα. Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,7% και συγκεντρώνει ποσοστό 27,2% στην πρόθεση ψήφου έναντι 16,5% που εμπιστεύονται το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, χωρίς δηλαδή τα άκυρα και τα λευκά (6%) και την αποχή (7,3%), η ΝΔ ανεβαίνει στο 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19% με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι της τάξεως των 12,4 μονάδων.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι αν στις εκλογές επαληθεύονταν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα τότε η ΝΔ θα κατακτούσε αυτοδυναμία, εκλέγοντας 156 βουλευτές.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική.

Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί δείτε αναλυτικούς πίνακες με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και την εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν επίσης στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εφαρμόσει όσα εξαγγείλει στη ΔΕΘ. Δείτε επίσης πίνακες με τις απαντήσεις στο ερώτημα «πώς θα πάει η οικονομία» αλλά και αν οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν την εφορία.

Το πρώτο γκάλοπ για την κεντροαριστερά

Στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί δημοσιεύεται και η πρώτη δημοσκόπηση με τις απόψεις των πολιτών για τους υποψήφιους αρχηγούς του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.

Πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς είναι η Φώφη Γεννηματά και ακολουθούν Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης. Στο γκάλοπ που δημοσιεύει το ΘΕΜΑ αποτυπώνεται η θέση κατάταξης του Γιάννη Μανιάτη, του Νίκου Ανδρουλάκη, του Γιάννη Ραγκούση, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και των άλλων υποψήφιων.

Επιπλέον, δημοσιεύονται πίνακες με αναλυτικά στοιχεία για το ποιο πρόσωπο θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο να ηγηθεί του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos