Η πετρελαιοκηλίδα «τρώει» τον Σαρωνικό

19 Σεπτεμβρίου 2017 12:13

Άδειες οι παραλιακές επιχειρήσεις, στη στεριά οι ψαράδες - Προσοχή στα ψάρια που καταναλώνετε, λένε οι επιστήμονες - Σαντορινιός: «Βαριά» ρύπανση μέχρι τη Γλυφάδα, μετά οι περιοχές είναι καθαρές

Μαύρες από το μαζούτ παραλίες, επιχειρήσεις που βλέπουν την κίνηση να πέφτει κατακόρυφα, εργαζόμενοι που χάνουν τις δουλειές τους, άνθρωποι του μόχθου που χάνουν το μεροκάματο καθώς στα ψαράδικα δεν πατάει ψυχή.

Αυτές είναι κάποιες από τις επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας που κατέστρεψε τον Σαρωνικό έπειτα από την διαρροή μαζούτ μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» εδώ και δέκα μέρες.

Σε Σαλαμίνα και Αττική πλέον δεν θα είναι τίποτα όπως πριν. Χρειάζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τουλάχιστον πέντε με δέκα χρόνια, ώστε να επανέλθει το οικοσύστημα στην κατάσταση που βρισκόταν πριν σκεπάσει τις ακτές αυτό το... «μαύρο πέπλο».
Αν και αρχικά ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός είχε εμφανιστεί αισιόδοξος πως «σε 20 μέρες οι παραλίες της Αττικής θα είναι καθαρότερες από πριν» τελικά φαίνεται να πείστηκε από τις δηλώσεις επιστημόνων που μιλούν για μακροχρόνια οικολογική βλάβη αναγνωρίζοντας στον εαυτό του πως «κάνουμε και λάθη» όπως δήλωσε σχετικά το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον Σκάι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos