Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα (30/10/2017) πολλά σχολεία της χώρας

30 Οκτωβρίου 2017 00:06

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα (30/10/2017) πολλά σχολεία της χώρας, καθώς το Συντονιστικό Μαθητών ανακοίνωσε την κλιμάκωση την κινητοποιήσεων με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής Μαθητών Αθήνας οι μαθητές διεκδικούν «σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».
«Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο... Τα παλιά και νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο και τη ζωή μας αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση έχει μεγάλο θράσος να λέει πως όλα λειτουργούν κανονικά...» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, διεκδικούν να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ και η κυβέρνηση να «εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία».
Στο πλευρό των μαθητών θα βρεθούν διάφορες ΕΛΜΕ καθηγητών, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

www.newsbobmb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos