Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Νέο Κόσμο

28 Νοεμβρίου 2017 12:34

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε τρία σπίτια, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Εχουν ήδη γίνει 9 προσαγωγές, τρεις από κάθε σπίτι. Συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα είναι οι προσαχθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για εξωτερική τρομοκρατία. Τα άτομα που προσήχθησαν δεν σχετίζονται με τζιχαντιστές, αλλά με τρομοκρατία στην Τουρκία. Συγκεκριμένα οι προσαχθέντες φαίνεται πως συνδέονται με το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως ακρωνύμιο DHKP-C. Είναι όλοι τουρκικής καταγωγής και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Το ένα από τα τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο:

Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, συμμετέχουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ. Το ένα σπίτι, στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται στην οδό Δεινοστράτους 78.

Από τα σπίτια που έχουν ελεγχθεί έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί καλώδια και βάζα με άγνωστη ουσία που παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, μικρός οπλισμός, laptops, φορητοί σκληροί δίσκοι και usb. Όλα θα μεταφερθούν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

www.efimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos