Ο Ερντογάν κάνει ανοιχτή ομιλία σε μειονοτικό σχολείο

08 Δεκεμβρίου 2017 14:57

Πλήθος μουσουλμάνων ανέμενε από το πρωί τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή. Κόσμος είχε συγκεντρωθεί τόσο έξω από το τζαμί, όσο και από το μειονοτικό σχολείο.

Αυτή την ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο μειονοτικό σχολείο «Τζελάλ Μπαγιάρ», όπου μιλά σε ένα πολυπληθές κοινό.

Στο σχολείο πήγε με τα πόδια, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ, όπου νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος πήγε για να προσευχηθεί.

Ο κ. Ερντογάν αφού μίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς αυτή την ώρα βγάζει λόγο σε πολυπληθές κοινό στο μειονοτικό σχολείο. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «ομοεθνείς». «Δίνετε αγώνα επιβίωσης και σας συγχαίρω για αυτό», είπε μεταξύ άλλων ενώ μίλησε για γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. «Η δυτική Θράκη είναι μια γέφυρα μεταξύ δύο γειτόνων, της Τουρκίας και της Ελλάδας», είπε και προσέθεσε: «Θα προσπαθήσουμε περισσότερο τη συνεργασία με την Ελλάδα». Ακόμη αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η μειονότητα στο παρελθόν, αλλά και στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «Η Ελλάδα στηρίζει την Τουρκία στην ΕΕ».

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν προσευχήθηκε στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ.

Εκεί, οι συγκεντρωμένοι τού επεφύλαξαν ιδιαίτερη θερμή υποδοχή. Κόσμος ήταν κυριολεκτικά κρεμασμένος σε κάγκελα και παράθυρα. Ο Τούρκος πρόεδρος χαιρετούσε μέσα από το αυτοκίνητό του το πλήθος. Μάλιστα, μόλις μπήκε στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «Ηγέτη, ηγέτη μας».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos