300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κλιμακώνει και απειλεί ο Ερντογάν: Μην κάνετε τη λάθος κίνηση σε Κύπρο και Αιγαίο

13 Φεβρουαρίου 2018 13:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλιμακώνει και απειλεί ο Ερντογάν: Μην κάνετε τη λάθος κίνηση σε Κύπρο και Αιγαίο

test2

test2

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει ξανά τους τόνους για το Αιγαίο, μιλώντας ανοιχτά για τις βραχονησίδες, μετά το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια.

Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είπε: «Δεν διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή».

Παράλληλα προειδοποίησε και τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο: «Προειδοποιούμε τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο να μην υπερβούν τα όρια εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η δύναμή μας είναι τα πολεμικά μας πλοία και τα αεροσκάφη μας».

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται μια μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία χαρακτήρισε μονομερείς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ και προειδοποιεί ότι θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού».

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τουσκ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την τουρκική επιθετική ενέργεια στην κυκριακή ΑΟΖ. Σε ανάρτηση στο twitter, ο κ. Τουσκ κάλεσε την Τουρκία να αποφεύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, την κάλεσε να δεσμευθεί για σεβασμό στην εδαφική κυριαρχία, την ειρηνική διευθέτηση διαφορών και τις σχέσεις καλής γειτονίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αντίθετα, η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να τηρεί «ίσες αποστάσεις», αφού προέτρεψε «όλες τις πλευρές να αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες δημιουργούν κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης ή θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις προοπτικές λύσης του Κυπριακού».

Η Βρετανία κρατάει ίσες αποστάσεις

Σε δηλώσεις στον ανταποκριτή του ΡΙΚ, αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε την αναγνώριση του κυρίαρχου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ). Παράλληλα, δήλωσε ότι το Φόρεϊν Όφις θεωρεί ότι «θα έπρεπε να αναζητούνται τρόποι, με τους οποίους η ανάπτυξη των υδρογανανθράκων να μπορεί να στηρίξει αναζήτηση λύσης προς όφελος όλων των Κυπρίων».

Επενδυτές: Δεν αναμέναμε τέτοια εξέλιξη

Στην Κύπρο έφθασε ένας εκ των αντιπροέδρων του ιταλικού κολοσσού ΕΝΙ για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση. Η κάθοδος αντιπροσωπείας της εταιρείας ήταν προγραμματισμένη, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην παρεμπόδιση της πλατφόρμας. Η εταιρεία εκφράζει έκπληξη για την τουρκική ενέργεια. Ο διευθύνων σύμβουλος, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, δήλωσε πως «δεν ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η ΕΝΙ ήδη δραστηριοποιείται σε μεγάλο βάθος στην κυπριακή ΑΟΖ». Έχουμε ήδη προχωρήσει σε δύο γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ανέφερε ο κύριος Ντεσκάλτσι.

Η Τουρκία παρεμποδίζει τη γεώτρηση

Σε ενισχυμένο επίπεδο συνεχίζονται οι διπλωματικές διεργασίες της Λευκωσίας προς διεθνείς οργανισμούς και κράτη, μετά την έκνομη τουρκική παρεμπόδιση του γεωτρύπανου «Saipem 12000» της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει να προχωρήσει το σκάφος και να ξεκινήσει η γεώτρηση το συντομότερο δυνατό. Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να αναμένει να ολοκληρωθεί η τουρκική NAFTEX, στις 22 Φεβρουαρίου, γι΄ αυτό και γίνονται διπλωματικές ενέργειες. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις κινήσεις της Λευκωσίας, ώστε να μην επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων προσπαθειών. Αυτός ήταν και ο λόγος, πρόσθεσε, που δεν δημοσιοποιήθηκε από τη Λευκωσία και η επικοινωνία Αναστασιάδη-Τούσκ.

Σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση ανησυχεί από το γεγονός ότι το γεωτρύπανο της ΕΝΙ θα πρέπει να μετακινηθεί στο Μαρόκο τον ερχόμενο μήνα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έως τον Μάρτιο υπάρχει αρκετός χρόνος και αυτό που χειρίζεται η κυβέρνηση είναι η παρεμπόδιση του σκάφους. Τόνισε ότι στις πρόνοιες της συμφωνίας Κύπρου-ΕΝΙ δεν υπάρχει αναφορά σε τέτοιου είδους περιστατικά. Η Τουρκία έχει καθηλώσει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, από την περασμένη Παρασκευή, εμποδίζοντας την πορεία του προς τον στόχο "Σουπιά" στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. Επικαλείται λόγους ασφαλείας με βάση την παράνομη NAFTEX, που εξέδωσε για στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «οι εξελίξεις αναπόφευκτα επηρεάζουν αρνητικά και την προοπτική θετικής κατάληξης στο Κυπριακό, καθώς και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γειτονικών κρατών».

Σημείωσε ότι στη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενδεχομένως Πέμπτη ή Παρασκευή, θα συζητηθεί και η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί. Η ετοιμότητα του Προέδρου για συνομιλίες είναι δεδομένη, ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις αμφισβητούν την ετοιμότητα άλλων.

Η Λευκωσία έκανε διάβημα στον ΟΗΕ

Χθες βράδυ, η Λευκωσία προέβη σε διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη. Ο πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου συναντήθηκε με τον βοηθό γενικό γραμματέα, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, με τον οποίο συζήτησε την παρεμπόδιση του γεωτρητικού σκάφους.

Ο πρέσβης Κορνηλίου σημείωσε πως οι τουρκικές ενέργειες «συνιστούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας και απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή». Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ, ο κύριος Φέλτμαν ανέφερε ότι θα ζητηθεί από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και...
Μείωση των κρίσεων σε επιληπτι... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο του PKK μετά τη δήλωση Οτσαλάν για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο το...

09 Μαϊος 2025
Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια

Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του...

09 Μαϊος 2025
Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτάζει, ο Αθλητισμός των Κυκλάδων πανηγυρίζει!»

Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτά...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ