Η «Λητώ» έντυσε στα λευκά τη μισή Ελλάδα -Χιόνι, καταιγίδες, προβλήματα

26 Φεβρουαρίου 2018 12:16

Κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί σήμερα, πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Η νέα αυτή κακοκαιρία, με την εισβολή ψυχρών αέριων μαζών, θα προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα (πιθανό είναι να ντυθεί στα λευκά και η πόλη της Θεσσαλονίκης) και απότομη μείωση της θερμοκρασίας,

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο ονομάζεται «Λητώ», θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στο Ιόνιο ενώ στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η «Λητώ» θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα τη γρήγορη βελτίωση του καιρού μέσα στη Δευτέρα. Από χθες το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η «Λητώ» κινούμενη γρήγορα προκαλεί βροχές και καταιγίδες οι οποίες σε Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου είναι ισχυρές.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν σταδιακά ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos